Hokej

VIDEO: Kralji po kazenskih strelih premagali najboljše moštvo vzhoda

Los Angeles, 06. 03. 2015 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru gostili Montreal, vodilno moštvo vzhodne konference. Kralji so zmagali s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov. Anže Kopitar je v statistiko vpisal podajo in uspešno izveden kazenski strel.

Los Angeles je pred domačimi navijači zapravil vodstvo z 2:0 in bil na pragu poraza, saj je Montreal prvič na tekmi povedel v 48. minuti. A so kralji uspeli izid izenačiti v zadnji minuti rednega dela tekme, po podaji Anžeta Kopitarja je svoj drugi gol na tekmi ob igralcu več dosegel Marian Gaborik. V podaljšku spremembe izida ni bilo, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili boljši gostitelji.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Kralji so po prvi tretjini vodili z 2:0 z zadetkoma Mariana Gaborika in Jeffa Carterja. A so nato gostje prišli do izenačenja, v polno sta zadela Tom Gilbert in Brendan Galagher, z zadetkom Maxa Paciorettyja pa so v tretji tretjini povedli s 3:2. Kazalo je že, da bodo branilci šampionskega naslova ostali brez točke, a so v zadnji minuti srečanja kralji le izsilili podaljšek. Petinštirideset sekund pred koncem rednega dela je zadel Gaborik, pomemben gol za 3:3 pa je s podajo pripravil Kopitar, ki je po podaljšku brez golov zadel tudi odločilni kazenski strel za pomembno zmago v boju za končnico. Po izvajanju kazenskih strelov so bili gostitelji boljši s 4:2 (gole za Los Angeles so dosegli Gaborik, Carter in Kopitar, Toffoli ni bil uspešen, za Montreal sta zadela Deshairnes in Pacioretty). Kralji ostajajo na devetem mestu zahodne konference (74 točk), na osmem mestu je Winnipeg (76), na sedmem pa Minnesota (77). Montreal ostaja najboljše moštvo na vzhodu z 88 točkami.

Kopitar je v statistiko vpisal podajo, uspešno izveden kazenski strel, dve kazenski minuti, ostal pa je brez strela na gol, na ledu je prebil dobrih 23 minut. Naslednjo tekmo bodo kralji odigrali čez dva dni, v noči na nedeljo po slovenskem času. Tokrat nasprotnik ne bo kanadska ekipa, bo pa prvi zvezdnik ekipe Kanadčan. V Los Angeles namreč prihaja Pittsburgh s Sidneyjem Crosbyjem.

Izidi:
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 4:3 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - St. Louis Blues 3:1
Boston Bruins - Calgary Blues 3:4 (kazenski streli)
Washington Capitals - Minnesota Wild 1:2
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers - Dallas Stars 3:4 (kazenski streli)
Nashville Predators - New York Islanders 3:4
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 3:2 (kazenski streli)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenec#
06. 03. 2015 12.04
+2
mislim no, prejšno tekmo, ko je dal gol date video od washingtona. danes bi lahko dali gol po kazenskem strelu, ampak ne. važno vam je da objavte, za naprej vas ne zanima. kje naj zdaj pogledamo gol? na najbolj obiskani spletni strani ga ni. čestitam vam!
JAMES23
06. 03. 2015 10.32
+6
bravo 24.......brez besed......hvala za posnetek.res ni mi jasn devate posnetke nhl lige...a zj ko ga je kopi zabil pa.......mislim da bi bli veseli tud če bi od nba lige blo kej posnetkov sploh ko naša dva igrata.res brez besed 24..........ja nč you tube vabi.....
Vojko Rudolf
06. 03. 2015 10.09
+1
to doktore...
šmajser1
06. 03. 2015 08.08
+4
Bravo Kopi!!!
Vojko Rudolf
06. 03. 2015 10.10
-1