Hokej

NHL: Poškodba Doughtyja ob porazu kraljev v San Joseju

San Jose, 04. 04. 2014 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so odigrali drugo tekmo v dveh dneh. Po zmagi proti Phoenixu so tokrat morali priznati premoč San Joseju. Izid je bil 2:1, slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je odigral 600. tekmo v NHL, se ni vpisal v statistiko strelcev ali podajalcev.

Hokejisti iz Los Angelesa so si na četrtkovi tekmi, premagali so Phoenix, zagotovili nastop v končnici. Že naslednji dan so morali na pot v bližnji San Jose, kjer pa so izgubili z 1:2. Poraz za Anžeta Kopitarja, ki se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, in soigralce ni usoden, saj se moštvo že pripravlja na zaključne boje lige NHL, bolj pa skrbi poškodba branilca Drewa Doughtyja. Reprezentant Kanade in brez dvoma prvi branilec kraljev si je poškodoval ramo ob naletu v prvi tretjini in je nato zapustil igrišče in se nato ni več vrnil v igro. Edini zadetek za kralje je prispeval Jordan Nolan, pri domačih sta bila uspešna Brent Burns in Loga Couture. Kralji so povedli že v 4. minuti tekme, nato pa so gostitelji oba gola dosegli v drugi tretjini, enega tudi z igralcem več. Kopitar je odigral 19 minuti in pol in sprožil dva strela, odigral pa je že okroglo 600. tekmo v najmočnejši ligi na svetu.

Na drugih tekmah je Philadelphia izgubila proti Colummbusu z 0:2, Carolina je ugnala Dallas s 4:1, Toronto je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil Boston, Tampa Bay je izgubila proti Calgaryju z 1:4, Chicago je s 3:2 po kazenskih strelih premagal Minnesoto, St. Louis je bil z 2:1 boljši od Buffala, Winnipeg je klonil pred Pittsburghom z 2:4, Colorado pa je po kazenskih strelih odpravil New York Rangers s 3:2.

Branilec Drew Doughty (desno) se je poškodoval v prvi tretjini.
Branilec Drew Doughty (desno) se je poškodoval v prvi tretjini. FOTO: Reuters

Izidi:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:1
Philadelphia Flyers - Colummbus Blue Jackets 0:2
Carolina Hurricanes - Dallas Stars 4:1
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 1:4
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 3:2 (kazenski streli)
St. Luis Blues - Buffalo Sabres 2:1
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 2:4
Colorado Avalanche - New York Rangers 3:2 (kazenski streli)
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.