Hokej

NHL: V končnici zmage za St. Louis, San Jose in Washington

Dallas, 08. 05. 2016 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe NHL St. Louis Blues so v noči na nedeljo premagali Dallas Stars s 4:1 in so tako le še zmago oddaljeni od preboja v finale zahodne konference, kar bi jim uspelo prvič po letu 2001. Washington je premagal Pittsburgh in znižal izid na 3:2 v zmagah, San Jose pa Nashville in vodi s 3:2.

Dmitrij Jaskin in Troy Brouwer sta St. Louisu zagotovila pomembna gola v drugi tretjini, Brian Elliott je v vratih ubranil 27 strelov. Robby Fabbri in Paul Stastny sta za Blues vsak prispevala še po gol in podajo, medtem ko je častni zadetek za Dallas dosegel Alex Goligoski. "To je tisto, za kar igramo. Tri zmage imamo v žepu, potrebujemo še eno. To je to, potrebujemo še eno zmago," je po tekmi dejal Elliott.

V San Joseju je Joe Pavelski zadel dvakrat, tudi morski psi iz San Joseja so tako korak bližje napredovanju. Tokrat so Nashville Predators premagali s 5:1, pred ponedeljkovo morebitno odločilno šesto tekmo v Nashvillu pa vodijo s 3:2 v zmagah.

V Washingtonu je Justin Williams v drugi tretjini zadel ključni gol za zmago Capitals, ki so s 3:1 ugnali Pittsburgh Penguins. Slednji sicer še vodijo v zmagah s 3:2 in bodo v noči na sredo gostili šesto tekmo. "Ne bomo se predali. Ob porazih smo se doslej vedno dobro odzvali, tudi tokrat je bilo tako," je po zmagi dejal ruski zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin, ki je zadel v peti minuti tekme. Gol za Washington je dosegel še TJ Oshie, edinega za Pittsburgh pa je prispeval Chris Kunitz.

Washington Matt Niskanen Pittsburgh Matt Niskanen
Washington Matt Niskanen Pittsburgh Matt Niskanen FOTO: AP

Izidi, končnica, 2. del:
ZAHOD:
Dallas Stars – St. Louis Blues            1:4
St. Louis vodi s 3:2 v zmagah.

San Jose Sharks – Nashville Predators     5:1
San Jose vodi s 3:2 v zmagah.

VZHOD:
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 3:1
Pittsburgh vodi s 3:2 v zmagah.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
08. 05. 2016 18.58
bravo ovi in druščina ni še konec...GO CAPS!!!!!!!