Hokej

Nič novega: nov visok poraz hokejistov Olimpije

Znojmo, 26. 10. 2014 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski hokejisti so v zadnjih dveh tekmah doživeli dva tesna poraza z enim golom razlike; tokrat jih je čakalo zahtevno gostovanje na Češkem. Na zadnjih štirih gostovanjih v Znojmu so zmaji ostali praznih rok, tokrat pa so bili enakovreden tekmec pol tekme, potem pa povsem popustili (1:6).

Več kot pol tekme ni kazalo, da bo izid na koncu tako visok. Ljubljančani so v prvih 34 minutah tekme prikazali dobro igro, a kaj, ko svojih lepih priložnosti niso znali spremeniti v gol. Vse skupaj se je začelo odlično za goste, saj je v tretji minuti Andrej Hebar s strelom med nogama domačemu vratarju Tomašu Tomeku popeljal Olimpijo v vodstvo. Ob dejstvu, da ima Znojmo daleč najboljši "power-play" v ligi, je bilo mogoče pričakovati težke trenutke od desete minute, ko so imeli zmaji igralca manj. A takrat so se dobro ubranili in Čehi niti niso zapretili. Ob koncu tretjine pa sta dve veliki priložnosti gostov ostali neizkoriščeni, domači vratar Tomek je preprečil veselje Hebarju in Galu Korenu, slednji je bil v 18. minuti sam pred njim. Pet sekund pred koncem pa so imeli gostje novo izključitev, tudi na začetku druge tretjine pa domači niso bili nevarni, Tom Zanoški in Aleš Mušič sta zapretila celo z igralcem manj.

Rok Leber
Rok Leber FOTO: Damjan Žibert

Potem pa so v tretjem primeru igre z igralcem več domači le prišli do gola, potrebovali so le deset sekund. V 31. minuti je imel Mušič ob ljubljanski številčni prednosti lepo priložnost, vratar pa je strel spet ubranil. Ključna pa je bila bržčas 32. minuta, po lepi podaji Jureta Sotlarja je bil spet sam pred vratarjem Miha Logar, a je zadel prečko. Gostje so menili, da je plošček bil v mreži, a po ogledu posnetka sodniki zadetka niso priznali. Staro športno pravilo, da kdor ne da, dobi, se je pokazalo za pravo; v 35. minuti so Orli povedli z 2:1, le slabe tri minute zatem pa je bilo 3:1. Ta izid je bil temelj za njihov uspeh v zadnji tretjini, ko so se "razleteli" po ledeni ploskvi, stisnili goste pred njihov gol, sprožili kar 22 strelov, toliko kot prej v dveh tretjinah skupaj, in potrdili, da so res najboljše moštvo v igri 5-4. Za konec pa so povsem zmedene goste dotolkli še z golom Jana Sede, ki je prišel s kazenske klopi in povsem pozabljen pridrsal pred Andyja Chioda ter poskrbel za 6:1.

Izid:
Orli Znojmo
- Telemach Olimpija 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CandySkull
27. 10. 2014 10.03
+3
Realen naslov. Jutri vas pa še Železarji nabijejo!
barjan?ek1
26. 10. 2014 21.34
+9
Mislim da pri tem kar sedaj počnejo v klubu nima smisla vztrajati. S tem dajejo lažna upanja igralcem predvsem pa nam gledalcem ki v čedalje manjšem številu prihajamo na tekme saj nobeden gledalec ne gleda rad porazov. Občutno je tak sistem po godu par posameznikov v vodstvu kluba, ki si polnejo žepe igralci pa životarijo in so prepuščeni sami sebi. Res žalostno in tako je že par let v Ljubljani. Kljub je potrebno popolnoma prevetriti nastaviti nove vodstvene poštene kadre ter začeti iz dna. Postaviti je treba jedro domačih igralcev ter jih pošteno plačati da bodo imeli voljo. S treningi bodo uspehi prišli sami od sebe pa če tudi traja nekaj let. To kar pa gledamo zadnjih nekaj sezon je pa za bruhanje.
geny42
26. 10. 2014 22.18
+5
Žal, pa čeprav sem od kar pomnim za plavžarje!!! Na Jesenicah se očitno vse dogaja mal hitreje. Prej smo pršli v EBEL in z žabarske strani bili IZDAJALCI SLO hokeja, prej "propadli" in se bomo očitno prej pobrali. Upam da zard tega ne bo trpela reprezentanca, čeprav je po mojem mnenju itak že prepozn.
šmajser1
26. 10. 2014 20.58
+6
MI JE PRAV ZAL HOKEJISTOV.AMPAK MISLIM DA SE JIM BO ISTO ZGODLO KOT FUZBALEROM LJUBLANSKIM....TONEJO IN TONEJO....CISTA ZALOST
MaunelNeuer
26. 10. 2014 22.37
+1