Hokej

Novi izjemen večer Anžeta Kopitarja

Los Angeles, 20. 03. 2024 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL prišla do 35. zmage. Kralji so na ledu domače dvorane z izidom 6:2 premagali že odpisano ekipo Chicago Blackhawks. Z izjemno predstavo se je izkazal kapetan kraljev Anže Kopitar. Slovenski as je dvakrat zadel, ekipi pa je pomagal tudi z asistenco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anže Kopitar je vse tri točke vpisal v drugi tretjini, najprej je asistiral pri golu Vladislava Gavrikova za 2:1, nato pa se je še sam vpisal med strelce. In to dvakrat, in sicer za 3:1 in 4:1.

Kralji v razvrstitvi zahodne konference zasedajo sedmo mesto, ki jih še pelje v končnico in boj za prvaka. Na 68 tekmah so zbrali vsega skupaj 81 točk, dve več od lanskih prvakov Vegas Golden Knights, ki so doživeli poraz proti Tampa Bay Lightning s 3:5. Vodilna ekipa zahodne konference Vancouver Canucks, ki je Buffalo Sabres ugnala s 3:2, ima na vrhu lestvice 94 točk. Redni del lige NHL se bo končal 18. aprila. Kralje do konca rednega dela čaka še 14 tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kopitar je bil še dodatno motiviran, saj ga je s tribun spremljala babica, ki je prišla iz Slovenije. Hrušičan je zabeležil svojo 75. karierno tekmo, na kateri je vpisal vsaj tri točke. S tem dosežkom se je izenačil z Berniejem Nichollsom za peto mesto med hokejisti LA Kings v zgodovini franšize. Kopitar ima vsega skupaj v tej sezoni že 22 golov ter 36 asistenc za 58 točk. S trojčkom točk je Kopitar dosegel 1199 točk v karieri. Prehitel je Patricka Marleauja na 52. mestu večne lestvice igralcev z največ osvojenimi točkami v ligi NHL. Kopitar je v svojih zadnjih dveh tekmah proti Blackhawksom dosegel pet točk in je zdaj izenačen z Jamesom Nealom po številu golov proti Blackhawksom med drsalci iz generacije igralcev z nabora lige NHL leta 2005.

Kralji imajo v tej sezoni pozitiven izid na tekmah proti Chicagu. "Rezultat je na koncu podoben tistemu v Chicagu, kjer pa smo igrali veliko bolje. Imeli smo težave s prehodom v fazo napada, ampak v tem obdobju v letu je najpomembnejše osvojiti točke. Lahko analiziramo, kolikor hočemo, a za to nimamo časa. Jutri zvečer nas čaka še en zelo trd nasprotnik," je po tekmi dejal trener kalifornijske zasedbe Jim Hiller.

Patrick Marleau
Patrick Marleau FOTO: AP

Kralji bodo v četrtek v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času gostili ekipo Minnesota Wild, ki je s 4:0 premagala hokejiste iz sosednjega Anaheima. Rački nimajo niti teoretičnih možnosti več za končnico. Anaheim je sicer niz porazov podaljšal na sedem.

Kot je zdaj videti, bo Boston Bruins redni del sezone končal kot najboljša ekipa celotne lige. Kosmatinci so za tretjo zmago zapovrstjo s 6:2 odpravili kanadsko ekipo Ottawo Senators, ki ji v boju za končnico ne kaže dobro. Boston ima na vrhu seznama v ligi NHL 97 točk. Neposredni tekmec Kings iz pacifiške skupine Edmonton Oilers, ki ima pet točk več od kraljev, je v kanadskem derbiju skoraj ostal brez zmage proti Montreal Canadiens. Po rednem delu tekme je bilo 2:2, odločilni zadetek je v četrti minuti podaljška prispeval Leon Draisaitl za 3:2.

Izidi:
Boston Bruins - Ottawa Senators             6:2

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets   4:3 (podaljšek)

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins     5:2

New York Rangers - Winnipeg Jets            2:4

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs   4:3

New York Islanders - Carolina Hurricanes    1:4

Nashville Predators - San Jose Sharks       8:2

St. Louis Blues - Colorado Avalanche        3:4

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens        3:2 (podaljšek)

Anaheim Ducks - Minnesota Wild              0:4

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks      6:2
(Anže Kopitar 2 gola in asistenca v 18:19 minute za LA Kings)

Vancouver Canucks - Buffalo Sabres          3:2

Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning  3:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
20. 03. 2024 08.06
+2
Čestitam Anže za tvojo res dobro igro in vašo zmago!!