Hokej

VIDEO: Težave za kralje: ob porazu v Ottawi še poškodba Kopitarja

Ottawa, 12. 11. 2016 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko so Los Angeles Kings v ligi NHL pred dnevi klonili na gostovanju pri Montreal Canadiens, so tokrat gostovali pri Ottawa Senators in doživeli nov poraz. Domači senatorji so zmagali z 2:1, potem ko je Mark Stone zadel sedem sekund pred koncem tekme. Anže Kopitar je ostal brez točke.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Dallas Stars
    02:30
    Vrhunci tekme Edmonton Oilers - Dallas Stars
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Washington Capitals
    02:23
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Washington Capitals
Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP
Anže Kopitar je v slabih 18 minutah na ledu sprožil tri strele proti vratom senatorjev, a je bil neuspešen. Enkrat je njegov poskus z igralcem več zaustavil domači vratar Craig Anderson, ki je sicer zbral 32 obramb, proti koncu druge tretjine pa je Kopitar po protinapadu iz bližine zgrešil vrata. Kralje naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri Winnipeg Jets. Los Angeles je začel silovito, a v prvi tretjini napad ni bil učinkovit. Podjetna igra se je obrestovala na začetku druge tretjine, ko je Jeff Carter ukanil obrambo domačih, plošček pa je na poti v gol zadel še Dwighta Kinga, ki so mu priznali zadetek za vodstvo 1:0. Nato je sledila za kralje nesrečna zadnja tretjina, ko je Jeffa Zatkoffa, ki je v prvih dveh tretjinah zaprl vrata kraljev z 18 obrambami, zaradi poškodbe zamenjal Peter Budaj. V 43. minuti je bil prisiljen prvič predčasno v slačilnico še slovenski zvezdnik Kopitar, potem ko ga je ob ogrado pritisnil Marc Methot, kapetan kraljev pa se je takoj prijel za levo zapestje. Na led se je znova vrnil, a je že kmalu znova zapustil ledeno ploskev, na katero se ni več vrnil. Domači so v nadaljevanju pritisnili ter izenačili z zadetkom Zacka Smitha, upe kraljev je razblinil Stone. "Prišel je nazaj in poskusil igrati. Je pač takšen igralec, ki bo vedno poskusil igrati," je po tekmi o Kopitarju dejal trener Darryl Sutter.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Kopitar je s fanti že odpotoval v Winnipeg, a še ni jasno, ali bo tudi igral ter kako huda je poškodba. V KeyBank Centru v Buffalu je bila tekma odločena v podaljšku. Domači hokejisti Sabres so izgubili še tretjič po vrsti, čeprav so bolje začeli in povedli že v prvi tretjini z zadetkom Matta Moulsona ob igralcu več. Minimalno vodstvo so ubranili do konca druge tretjine. Na začetku tretje pa so gosti, New Jersey Devils, izenačili, v polno je zadel Johan Auvitu. Podaljška je bilo že konec po 29 sekundah, ko so vragi z vzhodne obale ZDA zmagali z zadetkom Andyja Greena. Podaljšek je odločil tudi tekmo v Chicagu, Washington Capitals so premagali Blackhawks s 3:2. Chicago, ki ostaja na vrhu zahodne konference, je tako prekinil niz sedmih zaporednih zmag. V tretji minuti podaljška je zadel Marcus Johansson. Jay Beagle je v prvi tretjini dosegel dva gola za goste, vmes je za kratko izenačenje poskrbel Brian Campbell.

Po rednem delu ni bila odločena niti tekma v Coloradu. Gostitelji Avalanche so Winnipeg Jets premagali v podaljšku s 3:2, zadel je Rene Bourque. Na tekmi v Torontu so ljubitelji hokeja lahko spremljali devet zadetkov. Domači javorovi listi so Philadelphia Flyers odpravili s 6:3. Hokejisti Dallas Stars so zmagali na gostovanju v Kanadi, od domačih Edmonton Oilers so bili boljši s 3:2.

Izidi:
Ottawa Senators
- Los Angeles Kings         2:1
Buffalo Sabres - New Jersey Devils          1:2 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs
- Philadelphia Flyers   6:3
Chicago Blackhawks - Washington Capitals    2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche
- Winnipeg Jets          3:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Dallas Stars              2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.