Hokej

VIDEO: Nov visok poraz zmajev

Ljubljana, 14. 10. 2014 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F./STA
Komentarji
1

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so doživeli nov poraz v razširjenem avstrijskem pvenstvu. V Tivoliju so jih visoko premagali gostje iz Linza (1:8). Zmaji so še naprej prikovani na dno prvenstvene tabele.

V prejšnjem krogu so Ljubljančani po solidni, a neučinkoviti igri morali doma priznati premoč eni vodilnih ekip lige Salzburgu, danes pa jih ni čakalo nič lažje delo. Linz je v Slovenijo prišel kot tretja ekipa lige, a s tekmo manj, status favorita pa popolnoma upravičil ter do vrha napolnil mrežo domačih. Zmaji so bili, tako kot na prejšnji tekmi, precej oslabljeni, še vedno brez poškodovanih Igorja Cvetka, Gregorja Koblarja, Roka Leberja in Mihe Pesjaka, tik pred začetkom pa so ostali še brez Ivana Šijana. Začetek vseeno ni bil slab, Ljubljančani niso bili v povsem podrejenem položaju, priigrali so si tudi nekaj priložnosti. A kaj, ko so bili njihovi tekmeci zelo učinkoviti, predvsem pa so znali kaznovati vsako napako. Njihov prvi strelec Andrew Jacob Kozek (na koncu je imel pet točk, od tega tri gole) je tako domačega vratarja Andyja Chioda premagal že v prvem delu, en gol je dodal še Brian Lebler.

Zmaji ostajajo pri dveh letošnjih zmagah v ligi EBEL.
Zmaji ostajajo pri dveh letošnjih zmagah v ligi EBEL. FOTO: Damjan Žibert

Upanje, da bi lahko domači pripravili presenečenje, je splahnelo že v uvodu drugega dela. Hiter zadetek gostov za 3:0 je spodrezal krila domačim, gostje pa so nato brez težav prihajali pred vata in dosegali zadetke. Pet jih je tako prejel Chiodo, potem je med vratnici stopil Aleš Sila, ki pa tudi ni mogel ustaviti razpoloženih tekmecev. Ko je bilo na semaforju v 39. minuti 0:7, so se najbolj zvesti privrženci domačih na tribunah Tivolija verjetno ustrašili, da Ljubljančane čaka podobna usoda kot Celovčane, ki so pred tedni z Linzem doma izgubili kar z 0:9. Popolnoma črn scenarij je nato preprečil Jure Sotlar, ki je plošček po podaji Žige Pešuta preusmeril v gol. V zadnjem delu so gostje premoč kronali še z zadnjim zadetkom na dvoboju, Olimpija pa bi lahko, ob treh izključitvah Linza v tem delu, poraz morda ublažila, vendar je tudi tokrat njen "power-play" ostal podobno neučinkovit kot v celotni sezoni.

Druge tekme tega kroga bodo na sporedu v petek, ko so zmaji prosti, v nedeljo, 19. oktobra, pa se bodo odpravili na gostovanje v Gradec.

Izid:

Telemach Olimpija - Black Wings Linz 1:8 (0:2, 1:5, 0:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Roži? 1
15. 10. 2014 23.56
+5
čeprav sem pristaš Jeseniškega hokeja,s teškim srcem spremljam agonijo tega kluba.Tujce je treba izgnat in domače igralce plačat ter Jesenice nazaj v EBEL ruknt.Seklju pa prepovedat vsako udejstvovanje v hokeju.