Hokej

Novi odpovedi za selektorja Kopitarja, na Jesenicah zamenjali trenerja Pristova

Ljubljana, 04. 02. 2015 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V slovenski hokejski reprezentanci je prišlo do dveh novih odpovedi. Anže Kuralt je zbolel, Žiga Jeglič pa se je poškodoval, zato je selektor Matjaž Kopitar vpoklical dva nova igralca. Na Jesenicah pa bodo naslednji teden predstavili novega trenerja ekipe Sij , Roman Pristov ni več glavni mož na klopi železarjev.

Slovenska hokejska reprezentanca je danes zjutraj odpotovala na Dunaj, selektor Matjaž Kopitar pa ima še najprej težave s kadrovsko zasedbo pred tridnevnim turnirjem. Na avtobusu za dunajsko prestolnico ni bilo Anžeta Kuralta, ki je zbolel, reprezentančno akcijo je odpovedal tudi Žiga Jeglič, zato sta bila vpoklicana dva nova igralca, Rok Leber in Jure Sotlar. Kuralt že v torek ni treniral, saj je zbolel in postalo je jasno, da napadalec ne bo mogel odpotovati z reprezentanco na Dunaj, sodelovanje na tokratni akciji je odpovedal tudi napadalec Jeglič, ki se je poškodoval na klubski tekmi. Strokovni štab je vpoklical dva nova igralca, Leberja in Sotlarja, oba sta člana Telemacha Olimpije. Že pred tem je bilo nekaj odpovedi, na Dunaju ne bo Mitje Robarja, Sabahudina Kovačevića, Mihe Verliča, Roberta Saboliča. Ekipi se bodo v Avstriji pridružili Rok Tičar, Gašper Krošelj in Jan Urbas.

Selektor Matjaž Kopitar je v reprezentanco vpoklical dva nova igralca.
Selektor Matjaž Kopitar je v reprezentanco vpoklical dva nova igralca. FOTO: Damjan Žibert

Pristov ni več trener Jesenic
Jeseničani imajo velike ambicije v zaključku sezone, o čemer pričajo tudi kadrovske spremembe v moštvu. Novinec je finski vratar Aleksis Ahlqvist, v kratkem bo delo prevzel novi trener. "Na Jesenicah ima hokej posebno veljavo. Tradicija, dolga skoraj 70 let, to potrjuje. In kot je tradicionalna ljubezen do hokeja, je tradicionalna tudi želja po uspehih. Vodstvo HDD SIJ Acroni Jesenice ugotavlja, da rezultati, ki jih ekipa dosega, niso na pričakovanem nivoju, zato je bil sprejet sklep, da Roman Pristov ni več trener članske ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice. Sezona prehaja v sklepni del, ki bo najbolj krojil oceno o uspešnosti ekipe in doseženih športnih in tekmovalnih ciljih. Vodstvo Železarjev se tega zaveda, zato se Romanu Pristovu zahvaljujejo za opravljeno delo in njegovemu doprinosu k rasti kluba. Do prihoda novega trenerja bo ekipo vodil pomočnik trenerja Miha Žbontar. Ime novega trenerja bo znano v začetku prihodnjega tedna," so zapisali na klubski spletni strani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.