Hokej

Novinci v ligi NHL še naprej kažejo zobe: prva ničla in sedmica za peto zaporedno zmago Vegasa Golden Knights

Las Vegas, 28. 10. 2017 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novo moštvo Vegas Golden Knights je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo peto zaporedno zmago. Hokejisti iz igralniškega Las Vegasa so na domačem ledu s 7:0 premagali gostujočo ekipo Colorado Avalanche ter postavili piko na i spektakularnega debija v najelitnejšem hokejskem klubskem prvenstvu na svetu.

S petimi zaporednimi zmagami (na prvih devetih tekmah so sicer izgubili le proti Detroitu) so namreč izenačili dosežka dveh klubov, ki sta v svojih prvih sezonah prav tako zmagala petkrat zaporedoma: v sezoni 1926/27 New York Rangers in v 1979/80 Edmonton Oilers. Igralniška prestolnica ZDA je z vitezi dobila prvo ekipo v eni od poklicnih lig, današnja tekma pa je bila sedma in zadnja v nizu prvega domačega paketa, ki ga je zaznamoval tudi tragični strelski napad v tem mestu na začetku oktobra. Zdaj Vegas čaka osem zaporednih gostovanj in s tem novi izzivi v ligi NHL.

Hokejisti Vegasa so zabili kar sedem zadetkov v mrežo Colorada. William Carrier (na sliki) je zabil zadnji žebelj v krsto Avalanchea.
Hokejisti Vegasa so zabili kar sedem zadetkov v mrežo Colorada. William Carrier (na sliki) je zabil zadnji žebelj v krsto Avalanchea. FOTO: AP

Ne le sedem zadetkov v mreži gostov, ob 32 obrambah tokrat izvrstnega Oscarja Danska so hokejisti Vegas Golden Knights vknjižili prvo ničlo (brez prejetega zadetka) v zgodovini kluba. "Skušam le trdo delati in slediti preostalim fantom. Vse skupaj je nepričakovano, a zelo zabavno," je po zmagi razlagal Dansk, sicer šele tretji vratar Vegasa, ki pa je odlično izkoristil svoje minute po poškodbah Marca-Andreja Fleuryja in Malcolma Subbana. Dansk je na vseh treh tekmah, na katerih je nastopil, okusil slast zmage. 

Na preostalih petkovih tekmah NHL se je najbolj izkazal še en vratar, Nashville Predators so ob pomoči Pekke Rinneja in njegovih 43 obramb z 2:1 ugnali Chicago Blackhawks. Columbus Blue Jackets so po podaljšku premagali Winnipeg Jets z 2:1, New Jersey Devils so bili po kazenskih strelih boljši od Ottawa Senators s 5:4, doma pa sta izgubili ekipi Carolina Hurricanes, ki je bila slabša od St. Louis Blues z 1:2, ter Calgary Flames, ki jo je premagal Dallas prav tako z 2:1.

Izidi:
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 7:0
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:1 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Nashville Predators  1:2
New Jersey Devils - Ottawa Senators 5:4 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 1:2
Calgary Flames - Dallas Stars 1:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.