Hokej

O naslovu v ligi ICE bo odločala sedma tekma

Salzburg, 17. 04. 2024 13.43 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Salzburga in celovške ekipe KAC bodo o naslovu prvaka regionalne lige ICEHL odločali v zadnji, sedmi tekmi v petek. Šesto tekmo je v gosteh dobil KAC s 4:1 in izid v zmagah izenačil na 3:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Salzburg je prejšnji teden naredil preobrat, saj je po zaostanku z 1:2 v zmagah dobil tekmi v petek in nedeljo, obe po podaljšku. S tem je imel priložnost, da na domačem ledu potrdi naslov. A Celovčani so se vrnili, najboljša ekipa rednega dela je slavila prepričljivo in izsilila odločilno sedmo tekmo na svojem ledu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Salzburg je sicer do finala prišel šele po sedmi tekmi polfinala, ko je premagal Bolzano s 3:2. KAC je imel lažjo pot, v polfinalu je ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Salzburžani so v četrtfinalu ugnali Linz s 4:1.

Salzburg v finalu regionalne lige lovi deveti naslov prvaka in tretjega zaporednega, medtem ko je bil KAC od sezone 2006/07, ko obstaja razširjeno tekmovanje, prvak štirikrat. Nazadnje je slavil v sezoni 2020/21.

Salzburg brani naslov v ligi ICE.
Salzburg brani naslov v ligi ICE. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski klub v ligi ICEHL SŽ Olimpija je po rednem delu zasedel deveto mesto in v dodatnih tekmah za uvrstitev v končnico izgubil proti Pustertalu z 1:2 v zmagah.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.