Zmaga risov nad ZDA obkrožila svet: Zdravljica v garderobi in zbadanja na račun Melanie Trump

Slovenski šport po zaslugi hokejistov slavi enega največjih uspehov od razglasitve samostojnosti. Risi so na prvi tekmi letošnjih olimpijskih iger po podaljšku ugnali eno največjih favoritinj, Združene države Amerike (3:2), odzivi na družbenih omrežjih pa so temu primerni.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Zdravljica v olimpijski dvorani Gangneung v Pjongčangu sicer ni zaigrala, so pa jo slovenski hokejisti skupaj zapeli v slačilnici po zmagi, ki je v hipu obkrožila zemeljsko oblo. Hokejska zveza Slovenije (HZS) je na Twitterju razkrila, da so igralci sklenili krog in zapeli ponarodelo pesem Franceta Prešerna, čigar stihi so manj kot teden po njegovem prazniku odmevali daleč od sončne strani Alp.

Jan Muršak - 1

Trenutek za hokejsko zgodovino: Jan Muršak je v podaljšku premagal ameriškega vratarja. (Foto: AP)

"Med vožnjo v dvorano je Andrej Hebar napovedal rezultat: 3:2 za Slovenijo po podaljšku. Hebi sprejema naročila za izpolnjevanje loto listkov," so še šaljivo zapisali pri HZS. Dolgoletne soigralce v Pjongčangu kot vodja navijačev Slovenije vzpodbuja tudi nekdanji kapetan Tomaž Razingar. "Bravo Boys," je ob skupinski fotografiji pripisal Razingar. S podobno objavo se je iz ZDA oglasil Anže Kopitar, ki skupaj s kolegi iz lige NHL letos nima pravice nastopa.

"Ne samo, da smo jim 'uturili' prvo damo, sedaj smo jim pokazali še kako se igra hokej. Bravoooo naši," se je na Melanio Trump spomnil deskar Rok Marguč, ki bo vroče slovensko orožje do konca iger. Na ameriško prvo damo je s svojo objavo meril tudi komik Mike Drucker, ki je novici z rezultatom tekme na Twitterju dodal stavek: "Melania dobi telefonski klic: 'Konec je!'" S tem je mislil na zakon Sevničanke in predsednika Donalda Trumpa, ki naj bi ga bilo po tem hokejskem polomu zares konec.

Čestitkam in komentarjem so se pridružili še številni drugi športniki, politiki in klubi, denimo Jaka Blažič, NK Domžale, Krim Mercator in Košarkarska zveza Slovenije. Nogometaš kijevskega Dinama Benjamin Verbič je risom čestital z Leonardom DiCapriom iz filma Volk z Wall Streeta, nasploh pa so družbena omrežja ob podvigu naših hokejistov dobesedno podivjala.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 74
 
IVO1965 15.02.2018 20:11:43
Res smo mali, smo pa zaj...ebani
Več komentarjev