Odzivi iz tujine: ZDA izgubile proti Sloveniji, državi velikosti New Jerseyja

Veličastna in presenetljiva zmaga Slovenije nad favorizirano ameriško hokejsko reprezentanco odmeva tudi v tujih medijih in navijačih. Ameriški mediji so šokirani nad razpletom, prva zvezda pa je edini Slovenec v tej ekipi, ki je igral v ligi NHL, Jan Muršak.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Hokej Slovenija - ZDA na OI - 6

Slovenski hokejisti so presenetili favorizirano reprezentanco ZDA. (Foto: Stanko Gruden/STA)

Jan Muršak je prva zvezda današnjega hokejskega dogajanja na olimpijskih igrah, spletna stran televizijske postaje NBC je Pesničana izbrala za prvo zvezdo dneva ob veliki zmagi Slovenije proti ZDA. "Edini igralec na slovenskem seznamu z NHL izkušnjo je izenačil izid ob koncu tekme in dosegel zmagoviti gol v podaljšku, ko je Slovenija izničila zaostanek dveh golov in premagala ZDA s 3:2."

BBC je zapisal, da je Slovenija dosegla sploh prvo hokejsko zmago proti ameriški reprezentanci. "Jan Muršak je dosegel zmagoviti gol 38 sekund v podaljšku, ko je Slovenija nadoknadila zaostanek 0:2."

Spletna stran Deadspin pa je v naslovu zapisala: "Ameriška moška reprezentanca je izgubila proti Sloveniji. Sloveniji!" V članku so med drugim zapisali: "Brez NHL igralcev so vsi domnevali, da ZDA ne bodo preveč dobro moštvo. A nihče ni pričakoval, da bodo "poraz proti Sloveniji" slabi. A tako se je zgodilo. Jan Muršak, edini slovenski hokejist v moštvu z NHL izkušnjami, je bil verjetno najboljši igralec na tekmi. To je slab, slab poraz za ZDA."

Agencija AP je med drugim zapisala: "Slovenija se je vrnil in presenetila ZDA 3:2 v podaljšku na uvodu olimpijskega turnirja. Nihče ni pričakoval takšne predstave Slovenije, ki je izgledala, da je nadigrana v prvih dveh tretjinah in je najbolj znana po zvezdniku in kapetanu Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Zraven ni bilo Kopitarja, saj so to prve OI brez NHL igralcev, vendar enaka miselnost brez predaje, ki je pomagala Slovencem premagati Slovaško v Sočiju in doseči eno največjih zmag v slovenski zgodovini."

Na Twitterju je Matthew Bove duhovito zapisal: "ZDA so izgubile proti Sloveniji, državi velikosti New Jerseyja."

Jezen je bil tudi Paul Pilatowski, ki je opozoril na že pogosto objavljeno dejstvo o številu registriranih hokejistov v Sloveniji (in verjetno je bolje, da ni dodal še število dvoran oziroma igrišč, ki so na voljo v Sloveniji): "Registriranih hokejistov: Slovenija 980, USA 435,737. In vi bi mi radi povedali, da ZDA ne morejo poiskati 20 igralcev, ki bi premagali Slovenijo????"

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 56
 
biser2011 15.02.2018 14:31:56
Gledam koliko so kakšni prispevki d OI komentirani - zelo malo, odkar je Tina Maze zapustila smučanje. Sprašujem se zakaj je takrat bilo toliko komentiranja ??? številke so presegale 1000......
Več komentarjev