Hokej

VIDEO: Olimpija do pomembne zmage, Tavželj z dvema zadetkoma potopil Beljak

Ljubljana, 22. 01. 2016 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.L./T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 1. kroga 2. dela lige Ebel po podaljšku premagali beljaško ekipo VSV iz Beljaka z 2:1. Oba gola za zmaje je dosegel Andrej Tavželj. Dober začetek končnice za Ljubljančane, ki ostajajo v boju za zgornji del lestvice.

Ljubljančani so drugi del tekmovanja začeli z najslabšega izhodišča po prvem delu in tako tudi brez bonus točk. Kljub temu imajo še vsa moštva v skupini teoretične možnosti za eno od prvih dveh mest, ki vodita v končnico - toda za dosego želenega cilja morajo vseh deset krogov odigrati skorajda brez spodrsljajev.

Prvi tekmec zeleno-belih je bil Beljak, ki je v to skupino prišel kot sedmi po rednem delu in s šestimi točkami plusa. Na koncu pa so s srčno in borbeno predstavo dobili dve točki za zmago po podaljšku domači hokejisti. Začetek tekme je bil pričakovan. Gostje so močno pritisnili, ob prvi izključitvi je imel vratar Oliver Roy veliko dela, a ga je dobro opravil. Vendar so zmaji dobili gol kmalu po izteku kazni, ko je iz bližine pod prečko zadel Mark Santorelli.

Kljub premoči Beljačanov so si nekaj priložnosti priigrali tudi domači, najlepšo pa je imel Gal Koren v deseti minuti, a je po njegovem strelu s kakšnega metra plošček zadel okvir gola in vratar gostov Jean-Philippe Lamoureaux je ostal nepremagan. Druga tretjina je imela podoben uvod kot prva, toda gostje spet, predvsem zaradi razpoloženega vratarja Roya, niso zadeli ob razmerju 5-4. Gostje so imeli še eno prednost, ki je tudi niso izkoristili, sledilo pa je nekajminutno obdobje močnega pritiska domačih. A tudi brez gola, spet pa je bil najbližje Koren sredi tekme. Po prvem "power-playu" zmajev na tekmi v 32. minuti, ki je sicer tudi minil brez nevarne akcije, pa je za olajšanje poskrbel Andrej Tavželj, ko je zadel z močnim strelom od daleč, na potrditev zadetka pa moral počakati na sodniški ogled posnetka. A izenačenje je dalo domačim krila in Lamoureux je imel nekaj minut kar precej dela.

V zadnji tretjini so domači zelo slabo igrali z igralcem več, zelo dobro pa so se branili z igralcem manj. V obdobjih, ko so tekmeci silovito pritiskali, sta jih reševala Roy in sreča, ko so Beljačani zadeli okvir gola, a so imeli tudi sami še vsaj dve lepi priložnosti za zmago, toda Miha Logar in Žiga Pešut nista bila dovolj natančna. Vse skupaj je bilo dovolj za točko po rednem delu, drugo so lovili v podaljšku. Ter jo tudi ulovili: zmaji so silovito napadli in v 62. minuti je bil, po dveh zapravljenih priložnostih, na pravem mestu junak tekme Tavželj za svoj drugi gol in dve veliki točki.

Naslednja tekma zmaje čaka že v nedeljo, znova v Tivoliju, ko v goste prihaja madžarski Fehervar, ki je v 1. krogu po podaljšku premagala Graz99.

Izid:

Telemach Olimpija - VSV Beljak 2:1* (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
Tavželj 34., 62.; Santorelli 6.
*po podaljšku

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

car2314
23. 01. 2016 10.49
+3
tooo olimpijaa :) v nedeljo usi v tivoli
matjaz1980
24. 01. 2016 11.01
-1