Hokej

Zmaji povedli v zadnji tretjini, a nato izgubili

Bolzano, 07. 10. 2016 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v tekmi 7. kroga razširjenega avstrijskega prvenstva v gosteh klonili proti italijanski ekipi Bolzano (1:4). To je bil še šesti poraz zmajev v letošnji sezoni lige EBEL.

Po visokem domačem porazu proti Linzu (3:8) in neuspehu na gostovanju proti vodilnim Dunajčanom (1:4), so se ljubljanski hokejisti podali na težko gostovanje v Bolzano, kjer v vsej zgodovini igranja v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu še niso slavili. Gostitelji so uvodoma pričakovano pritisnili in v prvih petih minutah na ljubljanska vrata sprožili šest strelov, zmajem pa v tem času ni uspelo niti enkrat ogroziti domačega vratarja Marcela Melichercika. Na drugi strani je bil čuvaj mreže aktualnih slovenskih prvakov Jeff Frazee ves čas zelo zaposlen, a je svoje delo opravljal z odliko in navkljub hudim naletom Italijanov svojo mrežo v prvih dvajsetih minutah ohranil nedotaknjeno. Gostitelji so v tem času na ljubljanska vrata sprožili 12 strelov, zmaji le dva. V drugem delu igre se razmerje moči ni kaj prida spremenilo.

Bojan Zajc
Bojan Zajc FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so bili še naprej zelo disciplinirani v obrambi, v prvih štiridesetih minutah so zabeležili le eno izključitev in to je Olimpiji olajšalo delo pri branjenju svojih vrat. Na začetku zadnje tretjine pa šok v domačem taboru. Gostje so že po nekaj sekundah igre nepričakovano zadeli. Po podaji Žige Pešuta je natančno meril Chris Langkow. Gol je očitno močno ujezil domače hokejiste, ki so še bolj pritisnili in že po dveh minutah izenačili. Sledilo je živčno obdobje z obeh strani, veliko izključitev, a brez spremembe izida. Vse do osem minut pred koncem, ko so gostitelji kar dvakrat zadeli v slabi minuti, drugič z igralcem več na ledeni ploskvi, in na koncu vendarle prišli do zmage. Zanimivo, da je bila Olimpija v zadnjem delu, ko je prejela vse štiri gole, precej boljši tekmec, imela več strelov na gol od nasprotnika, a bo zmajem to v slabo uteho ...

Izid, liga EBEL, 7. krog:

Bolzano - Olimpija 3:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Yogan 43., Glira 52., Insam 53., Root 60.; Langkow 41.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
10. 10. 2016 17.43
+1
Jooooooooooooooj, pomoje so pa za poraz krivi sodniki. Al pa Jesenice, Al pa HZS. Sicer pa je ta poraz samo ena mala "žuta minuta" , drugače so vsi povrsti suvereni in enakovredni! Samo noben jim še ni povedal, da ne za EBEL ampak za NHL (nočna hokejska liga). Škoda, da se morajo blamirat, samo zato, da bi ostali v EBEL. Bistveno bolš bi bilo za SLO hokej, da bi šli stopnico niže v AHL, imeli bi derbi, vsaj takrat bi imel nekaj prodanih vstopnic in več mladih slovenskih hokejistov bi se lahko bolje razvijalo, kot pa da se plačuje neke podpovprečne tujce, ki niso sposobni niti drsati, kaj šele kaj pokazati, da bi si zaslužili naziv OKREPITEV! Čudim se, kako se je npr. pljuvalo čez Jesenice, ko so vstopile v EBEL, potem pa so zaradi njihovega dobrega nastopanja lahko vstopili tudi trOLI. Jesenice so bile velik posmeh, ko so izstopile zaradi finančnih težav iz EBEL, medtem ko se v Ljubljani na vse pretege silijo ostati. Jesenice se počasi pobirajo, v Ljubljani pa živo blato lepo počasi požira še tisto malo upanja, da bi se klub obdržal in v nekaj letih spet prišel na zeleno vejo. No bo že, se bo pa še tretji ali četrti klub ustanovil.
jamesblond
07. 10. 2016 22.19
+1
ko preberem naslove povezanih člankov: Zmaji še imajo nekaj ognja, v Tivoliju po podaljšku padla druga ekipa lige Ebel Pričakovan poraz zmajev na Solnograškem EBEL: Olimpija tesno izgubila v Szekesfehervarju VIDEO: Tabor Olimpije po uvodnem porazu v ligi Ebel miri strasti: 'Dokazali, da smo lahko enakovredni' FOTO: Že v uvodu v sezono katastrofa zmajev me prime, da bi šel .... na wc. Od možnih 21 točk so pobrali 2 .... torej tistega nekaj ognja je ugasnilo, dokaz o enakovrednosti so pa bile mokre sanje :)