Hokej

Olimpija po podaljšku premagala Salzburg na nočni tekmi v Tivoliju

Ljubljana, 30. 01. 2015 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V 43. krogu mednarodne lige EBEL je bila tekma med Telemachom Olimpijo in Salzburgom načrtovana na drsališču pred parlamentom. Vreme ni dopuščalo izvedbe, tekmo sta s poznim začetkom zaradi zamude gostov odigrali v Tivoliju. Zmage so se po podaljšku veselili gostitelji.

Bolj kot dvoboj prvega in zadnjega moštva lige na ledu je današnjo tekmo zaznamovalo spremljevalno dogajanje. Razpletlo se je s pravo komedijo zmešnjav, potem ko so v ljubljanskem klubu skušali na vsak način dvoboj izpeljati na prostem, kot sklepno dejanje ledenega festivala. Še nekaj ur pred napovedanim začetkom so tako zatrjevali, da tekma bo, pozneje so jo prestavili zaradi zamude gostov, ki so po prometni nesreči obtičali na avtocesti, nazadnje pa so morali vsi skupaj priznati premoč naravi: led na začasni ploskvi pred parlamentom ni bil dovolj dober in hokejisti, uradne osebe ter redki gledalci so se preselili v Tivoli. Tam pa so po maratonski, že precej nočni tekmi najbolj zvesti navijači zeleno-belih le videli 16. uspeh zmajev v sezoni.

Tekma, ki se je začela v Tivoliju z uro in pol zamude, vsaj v prvem delu ni postregla z vrhunskimi potezami. Pri domačih se je prvič predstavil novi vratar Miika Wiikman in nekajkrat reševal soigralce, na drugi strani je slovenski reprezentant Luka Gračnar v vratih rdečih bikov imel malo dela, edini nevarnejši strel je sprožil Anže Ropret. Podobno je bilo v nadaljevanju, rahlo terensko premoč so imeli gostje, domači pa najlepšo priložnost v obdobju, ko so imeli minuto in pol na ledu dva igralca več, a niso zadeli.

Ko pa so gostje v 45. minuti prvič premagali Wiikmana, se je zdelo, da so, čeprav z minimalnim vodstvom, le upravičili status favorita. A se domači niso predali in v 59. minuti je Gregor Koblar s samostojnim prodorom poskrbel za izenačenje, s tem pa tudi za podaljšek. Ker je pred tem Matthias Trattnig zaradi udarca s komolcem Koblarja dobil pet minut kazni, so imeli domači igralca več, kar so v 62. minuti tudi izkoristili in kapetan Aleš Mušič je zdesetkani domači vrsti priboril dve točki. Zadnji krog rednega dela bo na sporedu v nedeljo, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Dornbirnu. Zdaj za predzadnjim Innsbruckom zmaji zaostajajo le točko in se lahko celo rešijo zadnjega mesta po rednem delu.

Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg - 7
Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg - 7 FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 2:1 (0:0, 0:0, 1:1; 1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.