Hokej

Nagrajeni za vero v uspeh in vloženi trud: 'Vse lovorike so prigarane in zaslužene'

Ljubljana, 26. 04. 2019 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./T.Š.
Komentarji
4

Hokejisti SŽ Olimpije so z osvojitvijo naslova državnih prvakov na najlepši način končali izjemno sezono, ki jim je ob domači zvezdici prinesla še dve lovoriki, skupno torej tri. Tvorec preporoda ljubljanskega hokeja Jure Vnuk poudarja, da so bili temelji za zelo uspešno sezono postavljeni na začetku lanskega poletja.

Več videovsebin
  • Trener Olimpije Jure Vnuk: Vse lovorike so prigarane in zaslužene
    02:13
    Trener Olimpije Jure Vnuk: Vse lovorike so prigarane in zaslužene
  • Kapetan zeleno-belih Aleš Mušič: Noro, hvala vsem navijačem za podporo
    01:35
    Kapetan zeleno-belih Aleš Mušič: Noro, hvala vsem navijačem za podporo
  • Vratar 'ledenih zmajev' Žan Us: Verjeli smo do konca
    02:36
    Vratar 'ledenih zmajev' Žan Us: Verjeli smo do konca
  • Trener jeseniških hokejistov Marcel Rodman: Za nami je neuspešna sezona
    02:44
    Trener jeseniških hokejistov Marcel Rodman: Za nami je neuspešna sezona
  • Kapetan Jesenice Andrej Tavželj po finalu DP
    02:06
    Kapetan Jesenice Andrej Tavželj po finalu DP

Čeprav je še na začetku zadnje tretjine druge finalne tekme hokejskega državnega prvenstva v lepo napolnjeni ledeni dvorani Tivoli kazalo na slavje hokejistov Sij Acroni Jesenic, so zmaji zaigrali v slogu večine tekem v pravkar končani sezoni in v pravem jurišu na jeseniška vrata pripravili preobrat za zasluženo osvojeni naslov državnih prvakov.

Glavna razlika, ki loči odlične od dobrih moštev, je vera v uspeh. Tudi tedaj, ko vam ne gre vse od rok – v tej vlogi se je SŽ Olimpija med sezono znašla večkrat – je treba verjeti v moštvo kot celoto, soigralce, trenersko vodstvo, ki v sožitju z izjemnimi navijači tvori uspešno zgodbo. Zeleno-beli hokejisti so nedvomno zgodba o uspehu, ki se je pred kratkim začela pisati z legendo slovenskega hokeja Tomažem Vnukom, ki je bil pripravljen ugrizniti v zelo kislo jabolko. Najprej v vlogi predsednika, nato pa direktorja kluba je ob nesebični pomoči predstavnikov glavnega sponzorja Slovenskih železnic sestavil ambiciozen načrt vrnitve na vrh slovenskega klubskega hokeja in predvsem vnovične vrnitve na mednarodno prizorišče. Alpska liga je v primerjavi z razširjenim avstrijskim prvenstvom EBEL, v katerem so zmaji pred leti bolj ali manj uspešno nastopali (v sezoni 2007/08 so prišli do velikega finala s Salzburgom), kakovostno gledano dve stopnički nižje, a kljub vsemu ravno pravšnja raven tekmovanja, da z domačimi fanti uspehov lačno Olimpijo vrne tja, kjer je nekoč že bila.

Tvorec preporoda ljubljanskega hokeja Jure Vnuk je s svojimi varovanci v pravkar končani sezoni osvojil tri lovorike (državno prvenstvo in pokal ter Alpsko ligo). 
Tvorec preporoda ljubljanskega hokeja Jure Vnuk je s svojimi varovanci v pravkar končani sezoni osvojil tri lovorike (državno prvenstvo in pokal ter Alpsko ligo).  FOTO: Damjan Žibert

Slavje v Alpski ligi in domačem prvenstvu je zagotovo lepa popotnica za nadaljnje delo in premišljeno kadrovanje v prihajajočih tednih in mesecih. Tvorec ljubljanskega preporoda na ledenih ploskvi, trener Jure Vnuk, poudarja, da lovorike niso prišle same od sebe, temveč kot rezultat mukotrpnega dela, jasne vizije in odločenosti vseh klubskih struktur, da bodo priložnost za dokazovanje pred pogosto preplačanimi tujci dobili nadarjeni, domači hokejisti. Da je bila omenjena klubska usmeritev pravilna, kažeta tudi reprezentančna vpoklica vratarja Žana Usa in napadalca Mihe Zajca. Na bližajočem se svetovnem prvenstvu Divizije I v Kazahstanu bo zeleni dvojec dobil edinstveno priložnost, da ob boku superzvezdnika Anžeta Kopitarja in še nekaterih izkušenejših posameznikov dodatno napreduje.

Prepričani smo, da se je vodstvo SŽ Olimpije iz bližnje preteklosti marsikaj naučilo. Tudi to, da lovorike niso vzvod za vračanje na stara, finančno negotova pota, kar je med drugim poudaril trener Jure Vnuk. V prihodnjih sezonah je pričakovati, da bodo doma vzgojeni hokejisti dobivali še več priložnosti za dokazovanje, od česar bo čez čas veliko koristi imela tudi slovenska hokejska izbrana vrsta, ki se v nedogled ne bo mogla zanašati zgolj na 'čarovnije' Anžeta Kopitarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmwfanatik
26. 04. 2019 12.20
+5
Šport je v Ljubljani doma!!
bmwfanatik
26. 04. 2019 12.19
+4
ša la la la la la la ...OLIMIPIJAAAAAA..kaj je trotki, gremo hokej? Košarko? Mogoče nogomet :-)...kekci :-)