Hokej

Olimpija prejela šest zadetkov v Bolzanu, častnega prispeval Bussieres

Bolzano, 11. 12. 2016 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Olimpije so v tekmi 29. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z Bolzanom z 1:6 (0:0, 0:4, 1:2). Častni zadetek za zmaje je v izdihljajih tekme zabil Raphael Bussieres.

Hokejisti Olimpije so visoko izgubili v Bolzanu.
Hokejisti Olimpije so visoko izgubili v Bolzanu. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so se zavedali, da je pred njimi težka naloga. V prvem od štirih zaporednih gostovanj so se podali v Bolzano, k ekipi z vrha lestvice, s katero letos niso imeli prav veliko možnosti; v prvem dvoboju v gosteh je bilo 1:4, v Tivoliju pa 0:4. Tokrat so zeleno-beli dobro igrali do polovice tekme, potem pa v nekaj minutah prejeli tri zadetke in zapravili vse možnosti za morebitno presenečenje.

Spodbudna zadnja predstava proti Linzu, ko je tivolska zasedba dolgo bila v igri za točko, je očitno dala nekaj dodatnih moči moštvu z repa lestvice. V prvem delu so bili enakovredni, imeli celo nekaj več strelov, pa tudi trikrat igralca več. A se je ob vseh akcijah izkazal domači vratar Jacob Smith. Vratar zmajev Jeff Frazee, ki se je sicer branil zelo dobro, je moral prvič plošček v mrežo v 25. minuti. Takrat so imeli gostje na ledu igralca manj, domači pa so že prvi "power-play" izkoristili in gostom pokazali učinkovitost v tej prvini. Potem pa je sledil usodni padec v igri, v 36. minuti so namreč v razmiku 36 sekund gostje dobili še dva gola, na tretjino pa odšli z -4 po zadetku Bolzana še v 40. minuti, tako da je bil dvoboj praktično že odločen.

Ko se je zadnja tretjina prevešala na polovico, je bilo na semaforju že 6:0. A so se nato domači ustavili pri pol ducata golov (Frazee je sicer zbral 29 obramb), pred koncem dvoboja pa je Raphael Bussieres poskrbel za estetski opravek izida in znižanje na 1:6.

Liga Ebel, 29. krog:
Bolzano - Olimpija 6:1 (0:0, 4:0, 2:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
12. 12. 2016 09.44
-1
Nobenga ne zanima res...