Hokej

VIDEO: Olimpija proti Gradcu do preobrata in zmage v podaljšku

Gradec, 02. 10. 2015 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so v sedmem krogu lige EBEL prišli še do druge zmage v sezoni, sploh prvič pa so slavili v gosteh (2:1). V Gradcu so večji del tekme zaostajali, v 54. minuti prišli do izenačenja, v šesti minuti podaljška pa je za zmago zadel Žiga Pešut.

Ljubljanski hokejisti so bili po šestih krogih s petimi točkami na predzadnjem mestu lige Ebel, priložnost za izboljšanje točkovnega izkupička pa so imeli pri neposrednem sosedu na lestvici, zadnjeuvrščenem Gradcu. Za Štajerce spet igra slovenski reprezentant Sabahudin Kovačevič. Na koncu je o dobitniku dveh točk, po rednem delu je imela vsaka ekipa že eno, odločal dodatni del, v katerem so bili boljši zmaji in si priborili drugo zmago v sezoni.

Hokejisti Olimpije se veselijo svoje druge zmage v letošnji sezoni lige EBEL.
Hokejisti Olimpije se veselijo svoje druge zmage v letošnji sezoni lige EBEL. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so pokazali, da se v tej sezoni ne bojijo nikogar; že v četrti minuti si je veliko priložnost pripravil Anže Ropret, ki je že obšel danskega reprezentančnega vratarja Sebastiana Dahma, a je ta s skrajnimi močmi le ubranil. Za nekaj minut so zagospodarili tudi domači, a je tudi Oliver Roy ostal zbran in suvereno opravil svoje delo. V 19. minuti je v protinapadu Olimpije po podaji Andreja Hebarja Jure Sotlar za las meril prek gola. Isti igralec je bil v zadnjih trenutkih prvega dela ob igralcu več spet sam pred vratarjem, a je tudi tokrat Dahm strel ubranil.

Na začetku drugega dela so imeli domači še eno izključitev, gostje pa premoč, vendar brez zaključnega strela. Ko pa je na kazensko klop moral Žiga Pešut - sodniki so ga izključili po zaustavljanju domačega branilca, ko je Mariborčan padel, pa se je sodnik odločil, da je Olimpijin napadalec odigral prekršek -, so igro z igralcem več domači srečno in spretno kronali z zadetkom. Po hladnem tušu so se gostje v nadaljevanju še dvakrat branili z igralcem manj, a so bili uspešni. V zadnji del so krenili silovito in si pripravili dve priložnosti, s tem pa napovedali tiso, kar se je zgodilo v 54. minuti, ko je odbitek v mrežo za svoj prvi gol v ligi Ebel pospravil Nik Pem. Le 30 sekund zatem so gostje spet pritisnili in vodstvo ni bilo daleč, a je še enkrat dobro posredoval Dahm.

Strelec odločujočega gola Žiga Pešut (levo).
Strelec odločujočega gola Žiga Pešut (levo). FOTO: Damjan Žibert

V podaljšku je igra štiri minute in pol potekala z eno samo prekinitvijo, po prekinitvi v 65. in za Ljubljančane prvo igro v sezoni po novih pravilih v podaljšku 3-3 pa so domači storili grobo napako. Šli so na menjavo, Gregor Koblar pa je s Pešutom ušel v protinapad in po natančni podaji je Pešut zatresel prazno mrežo. Zeleno-beli bodo mini serijo treh gostovanj končali v nedeljo, ko bodo igrali še pri češkem Znojmu.

S to zmago se je Olimpija na prebila na deseto mesto prvenstvene lestvice, po sedmih tekmah je zbrala prav toliko točk. Kot zanimivost lahko še omenimo, da je prvič v zgodovini lige EBEL tekmo sodila ženska. Vlogo linijske sodnice je opravljala Bettina Angerer.

Izid:
Graz 99ers - Telemach Olimpija 1:2 (1:0, 0:0, 0:1; 0:1)
MacArthur 26.; Pem 54., Pešut 66.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
04. 10. 2015 18.20
-2
k pa ne zmagate je pa čista tišina...
MaunelNeuer
03. 10. 2015 14.00
-6
sr@nje močvirniško gremo Graz
aki10
03. 10. 2015 12.20
+7
bensonb
03. 10. 2015 07.26
+2
zeleni trojček zmaguje lepe pozdrave na jesenice in v štojersko
MaunelNeuer
03. 10. 2015 14.01
-3
trava@pinkponk.com
05. 10. 2015 14.03
-1
mi smo trenutno tretji vi na predzadnjem mestu.še mal pa boste SPET PRIKOVANI NA ZADNJEM MESTU.pa tako veselje ko premagate Jeseničane druge tekme ki so bolj pomembne pa izgubite