Liga prvakov

Osvojitev Lige prvakov bi bila vrhunec kariere, priznava Buffon, a opozarja: Monaco igra energičen nogomet

Torino, 08. 05. 2017 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

''Ko se je Mbappe rodil (december 1998, op. p.), sem že igral svetovno prvenstvo v Franciji,'' pred povratno tekmo Lige prvakov med Juventusom in Monacom v Torinu pravi živa legenda Stare dame Gianluigi Buffon. Prenos torkovega dvoboja ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Med vratarjem Juventusa Buffonom in članom Monaca Mbappejem je kar 21 let razlike.
Med vratarjem Juventusa Buffonom in članom Monaca Mbappejem je kar 21 let razlike. FOTO: AP

"Če bi osvojil Ligo prvakov, bi to bilo največje veselje v karieri, skupaj z osvojenim svetovnim prvenstvom leta 2006," je v pogovoru za Uefo razkril Gianluigi Buffon, ki pa gre korak za korakom, saj se zaveda, da Juventus kljub lepi prednosti, ki si jo je priigral na prvi tekmi polfinala Lige prvakov v Monte Carlu (2:0), še nima zagotovljene vozovnice za finale v Cardiffu. "Monaco igra nogomet, poln energije, zelo pozitiven in je ekipa, ki je dobra tako fizično kot tehnično," je opozoril čuvaj Juventusovih vrat, ki še naprej navdušuje kljub neravno rosnim 39 letom starosti. "Na začetku kariere sem igral z nogometaši, ki so se rodili ob koncu 50-ih oz. 60-ih let 20. stoletja, sedaj pa končujem kariero z nogometaši, ki so rojeni po letu 2000. To je tisto, kar je lepega v tako dolgi karieri,'' je še dejal, ko so ga povprašali o talentiranemu nasprotniku Kylianu Mbappeju. "Ko se je Mbappe rodil (december 1998, op. p.), sem že igral svetovno prvenstvo v Franciji," je opozoril 39-letni italijanski vratar.

"Vedno sem si želel osvojiti Ligo prvakov in vedno sem bil prepričan, da jo lahko osvojim skupaj z mojo ekipo, soigralci in navijači,'' je povedal Buffon, ki je poleg stebrov Juventusove obrambe eden najbolj zasluženih, da je Stara dama v tej sezoni Lige prvakov prejela zgolj dva zadetka. Juventus pred povratno tekmo z Monacom ostaja v igri za trojček, s katerim bi se Buffon resno vključil v boj za zlato žogo, kjer sta v zadnjem desetletju dominirala zgolj dva – Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma v Torinu (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30):

Juventus – Monaco /2:0/

/izid s prve tekme/

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
09. 05. 2017 19.20
-3
Buffon bo po mojem na?ebal v finalu. Reala ne morem prebavljati, zato ne vem, če bom sploh gledal finale.
drimtim
08. 05. 2017 22.26
+8
Juve gre do konca
ForzaJuve
08. 05. 2017 21.58
+0
Tole jutri nebi smelo biti pretiran zalogaj. Še lažje pa bi v finalu proti realu. Upam da bo Ronaldo igral. Real je z ronaldom bogi.