Hokej

Zmaga Washingtona proti Pittsburghu, v Ottawi konec šele po 11 serijah kazenskih strelov

Washington, 02. 03. 2016 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

sti Washingtona so v dvoboju severnoameriške lige NHL premagali Pittsburgh s 3:2. V obračunu ekip, ki se bosta morda pomerili tudi v prvem krogu končnice, je odločilni gol dosegel Matt Niskanen.

Washingtonov Matt Niskanen in Pittsburghov Sydney Crosby (desno).
Washingtonov Matt Niskanen in Pittsburghov Sydney Crosby (desno). FOTO: AP

Gostje so sicer vodili z 2:0, zadela sta Jevgenij Malkin in Patric Hornqvist, a je Washington, vodilna ekipa vzhodne konference, poskrbel za preobrat po zaslugi Mika Richardsa, Jevgenija Kuznjecova in Matta Niskanena. Prva zvezdnika obeh moštev, Aleksander Ovečkin in Sidney Crosby, tokrat nista bila v ospredju, Washingtonov Rus je ostal brez dosežene točke, Pittsburghov Kanadčan pa je prispeval eno podajo. V Ottawi je o zmagovalcu po podaljšku odločalo še izvajanje kazenskih strelov. Patrik Berglund je dvoboj odločil po 11 serijah, pri čemer je bil sploh prvi uspešen izvajalec, saj pred njim ni zadel nihče ne pri Ottawi ne pri St. Louisu. Z zmago pa se je njegov St. Louis povzpel na prvi mesto centralne skupine, tako kot Chicago in Dallas ima zdaj 83 točk. V rednem delu je sicer potekala prava drama, saj je domača ekipa nadoknadila zaostanek z 0:3, potem ko je za izenačenje poskrbel Jean-Gabriel Pageau le sekundo pred koncem rednega dela.

"To je najbrž moje najdaljše izvajanje kazenskih strelov, pri katerem ni bilo golov. Običajno v 11 serijah vsaj nekaj igralcev zadene, tokrat pač ne," je zanimivo izvajanje kazenskih strelov pospremil junak tega dela igre. Reilly Smith je za Florido zadel dvakrat, en gol, 21. v sezoni, pa je dodal še veteran Jaromir Jagr, vse skupaj pa je bilo dovolj za zmago panterjev proti Winnipegu s 3:2. Florida je zdaj v vodstvu atlantske skupine. New York Islanders so premagali Vancouver, mož odločitve je bil Thomas Hickey z zadetkom v zadnji tretjini, izkazal pa se je tudi vratar Thomas Greiss z 31 obrambami. Zanimivo je, da je imela poražena ekipa precej več strelov na gol, Newyorčani so do 40. minute na vrata tekmecev sprožili le 11 strelov.

Izidi:
Boston Bruins - Calgary Flames 2:1
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 1:3
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 1:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - St. Louis Blues 3:4 (kazenski streli)
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3:2
Nashville Predators - Dallas Stars 5:3
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 6:3
Winnipeg Jets - Florida Panthers 2:3
Vancouver Canucks - New York Islanders 2:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.