Hokej

VIDEO: Pingvinom ostal le še zadnji korak do četrtega Stanleyjevega pokala

San Jose, 07. 06. 2016 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Pittsburgh Penguins je le še zmago oddaljeno od osvojitve Stanleyjevega pokala. V finalu lige NHL, na četrti tekmi finala s San Jose Sharks, so povedli s 3:1 v zmagah, tako da lahko pokal dvignejo že v četrtek, ko bodo gostili peto tekmo.

To je bila prva gostujoča zmaga v letošnjem finalu, hkrati pa prva z več kot golom razlike za Pittsburgh Penguins. Pingvini so dobili uvodni dve tekmi doma, na 2:1 v zmagah pa so po podaljšku znižali San Jose Sharks. Pittsburgh je bil doslej trikrat prvak lige NHL, nazadnje 2009. Tako kot na vseh prejšnjih tekmah finala so povedli hokejisti Pittsburgha. Po dobrih sedmih minutah igre je zadel branilec Ian Cole, ki si je izbral pravi trenutek za svoj prvi zadetek v ligi oziroma na 105 tekmah. Na 2:0 je v drugi tretjini z igralcem več povišal Jevgenij Malkin, vse upe 17.500 domačih gledalcev v dvorani Sap Center Arena pa je dve minuti pred koncem pokopal Eric Fehr. Edini zadetek za gostitelje je v osmi minuti zadnjega dela igre dosegel Melker Karlsson. Pittsburgh je doslej vse tri naslove osvojil v gosteh - 1991 v Minnesoti, 1992 v Chicagu in 2009 v Detroitu, zdaj pa ima priložnost, da pokal dvigne pred domačimi gledalci v Consol Energy Centru. "Nadaljujemo to, kar znamo. Zavedamo se, za kaj smo tukaj. Ničesar ne bomo spremenili. Igrali bomo enako kot doslej in prepričan sem, da bo nagrada prišla," je po četrti tekmi povedal prvi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby.

Pingvini so ponedeljkovim domačinom v seriji dovolili vsega sedem zadetkov in s takšno obrambo jih bo San Jose težko prebil in ostal med živimi. Branilec Cole je v prvi tretjini načel kalifornijsko mrežo, Malkin pa je z igralcem več na ledu podvojil prednost v drugi tretjini. Karlsson je sicer v zadnjem delu tekme začel precej silovit nalet v iskanju izenačenja, toda Fehr je dve minuti pred zaključkom odločil dvoboj. San Josejev trener Peter DeBoer se je zdaj spet znašel v podobni situaciji kot pred štirimi leti, ko je kot trener New Jersey Devils v bitki za Stanleyjev pokal z vragi hitro zaostal za Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem. DeBoer se je z ekipo sicer uspel vrniti v igro in zaostanek v seriji so vzhodnjaki znižali na 2:3 na četrti in peti tekmi, a se je Hrušičan na koncu veselil svojega prvega naslova. "V naši ekipi ni krivde. Bili smo najboljša gostujoča ekipa lige. Prikazali se bomo in se poskusili vrniti za šesto tekmo. Dokler ne dobiš štirih ni konec," svoje varovance hrabri DeBoer.

Izid:

San Jose Sharks ‒ Pittsburgh Penguins 1:3
Pittsburgh vodi s 3:1 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
08. 06. 2016 13.02
Crosbyju se obeta že 3.pokal gremo Sid the kid
j1n
09. 06. 2016 10.46