Hokej

Pittsburgh zasul Tampo z rekordno bero strelov in s štirimi zadetki slavil v gosteh

Tampa, 19. 05. 2016 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pittsburgh Penguins so z visokih 4:2 v gosteh pri Tampa Bay Lightning dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference in spet prevzeli nadzor nad serijo. Pingvini so samo v drugi tretjini proti vratom Tampe usmerili 21 strelov, ključne zadetke pa dosegli v ravno toliko zadnjih minutah tekme.

Matthew Murray je bil manj zaposlen od vratarja Tampe Andreja Vasilevskega (na fotografiji).
Matthew Murray je bil manj zaposlen od vratarja Tampe Andreja Vasilevskega (na fotografiji). FOTO: AP

Andrej Vasilevski se je moral v vratih Tampa Bay Lightning spopasti s kar 21 streli Pittsburgh Penguins, ki so ga povsem zasuli v drugi tretjini, v zadnjih sekundah le-te pa ga tudi premagali in nato v zadnjih 20 minutah njegovo mrežo zatresli še trikrat za visoko zmago. Pingvini so se odlepili po igri štirih proti trem, petič v končnici je zadel Sidney Crosby, ob rezultatu 3:1 pa je vratar Matthew Murray (22 obramb) lažje zadihal, saj je bilo do konca le še devet minut. Pittsburgh je s četrtim zadetkom slabih sedem minut pred iztekom igralnega časa pokopal upe domačinov: plošček se je malce srečno odbil do Chrisa Kunitza, ta pa ni grešil in prispeval drugi zadetek v letošnjih izločilnih bojih. Tampa je prek Ondreja Palata znižala, toda z 1:44 na semaforju je bilo časa za podaljšek premalo. Tampa je Pittsburghu dovolila rekordnih 48 strelov, česar ni uspelo še nobenemu moštvu v zgodovini končnice. Prejšnji rekord je znašal 40 strelov. Ravno takrat, ko je Pittsburgh povedel z 2:0 prek Phila Kessela, ko je bilo do konca tekme še slabih 15 minut, so Bliski znižali le 14 sekund kasneje: Tyler Johnson je izkoristil podajo Nikite Kučerova in prebudil domače navijače. Kessel, podajalec pri prvem golu gostov, je zadel po podaji, ki jo je vratarju izza hrbta predenj poslal Nick Bonino. Ta je še desetič podal v tej izvedbi končnice, Kessel pa je še sedmič zadel. Crosby je svoj zadetek dosegel po seriji izključitev v vsega 47 sekundah, ko so se odšli hladit kar trije hokejisti (Palat pri Tampi in Kris Letang pri Pittsburghu, nato pa zaradi igre s komolcem še Braydon Coburn) in Pingvini so dobili priložnost ob vedno neugodni igri štirih proti trem.

To je bila šele tretja priložnost ob igri z igralcem več za katero od obeh ekip na do tedaj izenačeni tekmi, deset sekund pred koncem druge tretjine pa so gostje uspeli zlomiti domači odpor.  Kessel je prestregel podajo Jonathana Drouina s svojo drsalko, prodrl po desni in Carl Hagelin je izkoristil odbitek po poskusu Kessela. Pittsburgh je povedel z 31. strelom na tekmi in nato le še dokončal delo. Pingvini imajo zdaj spet prednost odločilne tekme na domačem ledu. "Morali bi doseči še kakšen gol več, predvsem v drugi tretjini, ki smo jo odigrali izvrstno, a je bil Vasiljevski na vratih odličen. Na srečo smo gole dosegli, ko je bilo to najbolj potrebno. Predvsem moj deset sekund pred koncem druge tretjine je bil izredno pomemben. Če dosežeš zadetek deset sekund pred koncem tretjine, je to vedno dodatna vzpodbuda za naslednjo," je bil zadovoljen Hagelin, član napadalne trojke, v kateri je poleg Kessla še Bonino, prav ta napad pa je trener Pittsburgha Mike Sullivan najbolj pohvalil. "Prispevali so levji delež k naši zmagi, ne samo v napadu, še bolj so bili prepričljivi v obrambi, še posebno v trenutkih, ko so imeli tekmeci igralca več. Res jih moram pohvaliti za odgovorno igro," je bil z nastopom omenjenega napada zadovoljen trener.

Izid: 

- finale vzhodne konference:
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 2:4
Pittsburgh vodi z 2:1 v zmagah.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.