Hokej

Po NHL grožnje še iz KHL: Slovenija na OI brez Muršaka, Tičarja, Jegliča in Saboliča?

Moskva, 05. 11. 2017 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo ruske lige KHL je pripravljeno igralcem iz klubov, ki nastopajo v omenjenem tekmovanju, prepovedati nastop na olimpijskem turnirju prihodnje leto v Pyeongchangu, če Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne bo dovolil Rusiji nastopiti pod svojo zastavo, je potrdil predsednik lige KHL, Dmitrij Černišenko.

Mednarodni olimpijski komite je pred dnevi zaradi dopinških prekrškov izrekel dosmrtno prepoved nastopanja smučarskemu tekaču Aleksandru Legkovu, ob tem pa mu je odvzel zlato medaljo z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, kaznoval pa je tudi njegovega rojaka Jevgenija Belova.

Ali je nastop hokejistov iz KHL pod vprašanjem?
Ali je nastop hokejistov iz KHL pod vprašanjem? FOTO: AP

Predsednik Moka Thomas Bach je ob tem napovedal oster boj proti kršiteljem iz Sočija in najavil, da bodo v Moku naslednje odločitve sporočili kmalu. Kaj to pomeni za ruske športnike, naj bi bilo znano najkasneje decembra.

Eden od možnih scenarijev je prepoved nastopa ruskim športnikom na igrah v Južni Koreji, drugi predvideva nastop pod nevtralno zastavo. Slednje so Rusi že zavrnili. In če se kateri od scenarijev uresniči, je vodstvo lige KHL pripravljeno prepovedati nastop igralcem iz klubov, ki nastopajo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu, na OI, poročajo tuje tiskovne agencije.

Anže Kopitar se zaradi nerazumevanja NHL ne bo mogel udeležiti OI.
Anže Kopitar se zaradi nerazumevanja NHL ne bo mogel udeležiti OI. FOTO: AP

Če bi se to res zgodilo, potem bi olimpijski hokejski turnir doživel nov udarec, saj je pred časom vodstvo severnoameriške lige NHL potrdilo, da v času OI ne bo prekinilo tekmovanja, s tem pa bodo brez olimpijskega nastopa ostali številni najboljši hokejisti na svetu.

Zaradi tega bo Slovenija v Južni Koreji igrala brez prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja, če na OI ne bo niti igralcev iz lige KHL, potem bodo risi igrali tudi brez Jana Muršaka, Roka Tičarja, Žige Jegliča in Roberta Saboliča.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vojko Rudolf
08. 11. 2017 10.31
vse je samo še denar in konec športa....gledamo pa res kdo bo boljšo ponudbo podal glede višine
Vojko Rudolf
08. 11. 2017 10.31
vse plavalke BIVŠEGA DDR-A SO BILE DOPINGIRANE...tudi nemke...barbara krause pa ute gewinger....danes z brki pod nosom---možače....lepo vas prosim....bolno.....šport nima več pomena besede šport ampak denar in komercialni nameni
xxdrgregoryhouse
05. 11. 2017 17.06
+2
bedarija ,debili uničujejo hokej
RayManzarek
05. 11. 2017 15.36
+4
Politika lomasti in uničila (dokinčno) bo tudi OI. Od kod pravica, da se kaznuje državo. Kršitelj ima ime/priimek ne glede na barvo zastave. Naj oravila veljajo za vse, v tem primeru bi morali tudi nemce, amerigose, ... izključiti pred 30 leti in to za naslednjih 500 let.
ecoliqua
05. 11. 2017 18.52