Hokej

VIDEO: Kralji praznih rok v New Yorku, derbi Dallasu

Los Angeles, 12. 02. 2016 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NHL so hokejisti Los Angeles Kings v gosteh izgubili proti New York Islanders z 2:5. Anže Kopitar je za kralje igral 18:26 minute, v tem času pa sprožil le en strel na gol. V derbiju zahodne konference pa je drugouvrščeni Dallas v gosteh premagal vodilni Chicago s 4:2.

Newyorčani so temelje tretje zaporedne zmage zmage postavili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3:0. John Tavares je za domače prispeval gol in podajo, zadeli pa so še Johnny Boychuk, Casey Cizikas, Anders Lee in Travis Hamonic. Za Kalifornijce sta v polno zadela Kyle Clifford in Milan Lucic. "Kralji so eno najboljših moštev v ligi že zadnjih nekaj let. Obstaja vzrok za to, tako da je bila ta zmaga dober test za nas," je po tekmi povedal Boychuk. Na drugi strani pa si Lucic želi predvsem bolj konstantno igro: "Ne moreš en večer igrati tako, drug večer pa drugače. Moramo najti konsistentnost." V Chicagu je vodilna ekipa zahodne konference morala priznati premoč drugouvrščenemu Dallasu, pri katerem je blestel Patrick Eaves s svojim drugim hat-trickom kariere. V sobotnem medsebojnem obračunu je Chicago s kar 5:1 slavil v Dallasu, tokrat je bila slika obrnjena, tekma pa je bila praktično odločena že v prvi tretjini, v kateri so gostje dosegli štiri gole, ob Eavesu pa se je med strelce vpisal še John Klingberg. V zadnji četrtini so domačini le nekoliko ublažili poraz, a so kljub temu ostali na prvem mestu. S tremi zadetki na eni tekmi se je v noči na četrtek izkazal tudi Rus Aleksander Ovečkin, že s svojim 14. hat-trickom v ligi NHL.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Prav njegovi trije goli so v veliki meri pripomogli k novi zmagi Washingtona, najboljšega moštva v ligi, ki je v v gosteh s 4:3 ugnal Minnesoto. S 4:3 je v gosteh do zmage prišel tudi Colorado, ki je premagal Ottawo. Z dvema goloma in podajo se je izkazal Jarome Iginla, do odločitve pa je prišlo minuto in štiri sekunde pred koncem tekme, ko je za 4:2 zadel Blake Comeau, Chris Neil pa je 38 sekund pozneje le še ublažil poraz svoje ekipe. Na gostovanju v Winnipegu je do visoke zmage prišel Boston. Po prvi tretjini je vodil s 3:2, nato pa je njihov vratar Tuukka Rask "zaklenil" svoja vrata, v zadnji tretjini pa so njegovi soigralci še trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. S štirimi goli razlike (5:1 je na svojem ledu zmagala tudi Philadelphia, ki je štiri od petih golov dosegla v drugi tretjini, v zadnji so gostje iz Buffala enkrat premagali domačega vratarja Steva Masona. V Columbusu so domači hokejisti v zadnji tretjini za gosti iz Anaheima zaostajali za dva gola, vendar sta Brandon Saad in Brandon Dubinsky izid izenačila, v podaljšku ni bilo gola, nato pa sta po streljanju kazenskih strelov Cam Atkinson in Alexander Wennberg razveselila svoje navijače (4:3). Kazenski streli so odločili zmagovalca tudi na tekmi v San Joseju, kjer so gledalci v rednem delu tekme videli deset golov, v podaljšku nobenega, za zmago gostov (6:5) iz Calgaryja pa je nato zadel Jiri Hudler.

Izidi:
New York Islanders
- Los Angeles Kings    5:2
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres      5:1
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks     4:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Colorado Avalanche      3:4
Minnesota Wild - Washington Capitals      3:4
Winnipeg Jets - Boston Bruins             2:6
Chicago Blackhawks - Dallas Stars         2:4
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs     5:2
San Jose Sharks - Calgary Flames          5:6 (kazenski streli)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
12. 02. 2016 08.59
+0
lahk bi napisal da je ovi vse tri zabil u 2 tretini.in to u 10min....sick ovi.GO CAPSI!!!!!
krnekilojz
12. 02. 2016 17.20
+0
Wau 8 let je rabil egoist da je to ponovil. Še egoista ne zna dobro igrati. Nikoli prvak nikoli.
JAMES23
13. 02. 2016 10.33
hajha ..si ti ok..8let.. od kje teb ta inf...??