Hokej

Blues prelisičili meglo, nato pa še ukradli zmago prvakom v Chicagu

Chicago, 05. 11. 2015 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile ponoči na sporedu štiri tekme. Največ golov so gledalci videli v Chicagu, kjer je St. Luis Blues po podaljšku s 6:5 premagal aktualne prvake Chicago Blackhawks. V Anaheimu so zmagovalca odločili kazenski streli, zmage so se veselili domači hokejisti.

Vratar Corey Crawford je zbral 23 obramb, a prejel kar šest zadetkov.
Vratar Corey Crawford je zbral 23 obramb, a prejel kar šest zadetkov. FOTO: Reuters

Branilci naslova severnoameriške hokejske lige NHL so proti gostom iz St. Luisa, ki so zaradi megle del poti v Chicago morali opraviti z avtobusom, odlično začeli srečanje, saj so po prvi tretjini vodili s 5:2 in se jim je že nasmihala osma zmaga v sezoni. Toda v drugi tretjini so prevladovali gostujoči hokejisti, ki so trikrat zatresli mrežo domačega vratarja Coreyja Crawforda. Na začetku druge tretjine je bil s svojim drugim golom na tekmi najprej uspešen Alexander Steen, nato pa ob njenem izteku še Jay Bouwmeester in David Backes. V zadnji tretjini gledalci niso videli gola, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 3:54 minuti podaljška, ko je v polno zadel Rus Aleksander Tarasenko za deveto zmago St. Luisa.

Perryjev prvi gol v sezoni
Nič manj zanimiv ni bil obračun v Anaheimu. Domači hokejisti so v letošnji sezoni zmagali le dvakrat in tudi proti Floridi Panthers so bili vse od konca druge tretjine, ko je goste v vodstvo popeljal Erik Gudbranson, na robu poraza. V zadnji tretjini so imeli domačini več priložnosti, vendar se mreža Roberta Luonga vse do šest sekund pred koncem rednega dela tekme ni zatresla, ko je Anaheimu preko Coreyja Perryja z igralcem več le uspelo izid izenačiti. Za Perryja je bil to prvi gol v sezoni in ker v podaljšku ni prišlo do odločitve, so bili na vrsti kazenski streli. Za domače sta v polno zadela Jakob Silfverberg in Chris Stewart, za goste pa le Brandon Pirri.

Corey Perry je zabil prvi gol v sezoni.
Corey Perry je zabil prvi gol v sezoni. FOTO: Reuters

Na preostalih dveh tekmah so bili boljši gostujoči hokejisti. Winnipeg je šele tik pred koncem tekme z goloma Rusa Aleksandra Burimistrova in Bryna Littla strl odpor domačega Toronta, ki ostaja pri le dveh zmagah. Pittsburgh je v Vancouvru z golom Erica Fehra sredi zadnje tretjine povedel s 3:0, nato pa prejel dva gola, vendar njegova zmaga ni bila ogrožena.

Izidi:
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 2:4
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 5:6 podaljšek
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 2:3
Anaheim Ducks - Florida Panthers 3:2 kazenski streli

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.