Hokej

Predatorjem loterija kazenskih strelov s kralji

Nashville, 26. 11. 2014 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings so morali v noči na četrtek priznati premoč zasedbi Nashville Predators (4:3). Gostitelji so bili boljši po izvajanju kazenskih strelov, med neuspešnimi izvajalci pri kraljih pa je bil tudi Anže Kopitar.

Finski vratar Pekka Rinne je junak zmage Nashville Predatorsov nad Los Angeles Kings. Zaustavil je namreč vseh 6 kazenskih strelov gostov, ki so na začetku 3. tretjine izid poravnali na 3:3. V podaljšku in pri loteriji kazenskih strelov pa niso več našli poti do njegove mreže.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Z golom Craiga Smitha so povedli domačini, sledil je odgovor gostov (Jamie McBain), v prvi minuti druge tretjine pa je Marian Gaborik zabil za prvo vodstvo kraljev. A tekmec je hitro vrnil udarec, z goloma Ryana Ellisa in Erica Nystroma pa so predatorji pred sklepnim delom dvoboja spet vodili. A ne za dolgo, saj je Drew Doughty po 38 sekundah zabil za končni izid rednega dela (3:3). Sledil je podaljšek in nato še kazenski streli.

Več uspeha so imeli igralci Nashvillea, ki so z golom James Neala v šesti seriji izvajanja uspeli vknjižiti zmago. "Če me spomin ne vara, smo imeli eno takih maratonskih serij izvajanja kazenskih strelov lani v Los Angelesu, ampak ni se zaključilo po našem okusu. Jones nam je ponudil možnost za zmago, ampak nismo zabili," je po dvoboju dejal Anže Kopitar, ki je na ledeni ploskvi prebil slabih 21 minut.

Izidi:

Nashville Predators - Los Angeles Kings 4:3 (k. streli)
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:4
St. Louis Blues - Ottawa Senators 2:3 (k. streli)
Dallas Stars - Edmonton Oilers 3:2
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 3:4
Vancouver Canucks - New Jersey Devills 2:0
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.