Hokej

Prvaki lige NHL izsilili sedmo tekmo

Chicago, 24. 04. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvaki hokejske lige NHL Chicago Blackhawks so v prvem krogu končnice premagali St. Louis Blues s 6:3 in izid v zmagah izenačili na 3:3 ter si s tem priborili odločilno sedmo tekmo.

Chicago Blackhawks ostajajo med 'živimi'.
Chicago Blackhawks ostajajo med 'živimi'. FOTO: AP

Prav tako na zahodnem delu so igralci Anaheim Ducks s 5:2 ugnali Nashville Predators in povedli s 3:2 v zmagah. Na vzhodnem delu lige je moštvo Pittsburgh Penguins ugnalo Los Angeles Rangers s 6:3 in že po petih tekmah s 4:1 v zmagah izločilo Rangers.

Chicago je že v četrti minuti po strelu Andrewa Ladda vodil z 1:0. Vratar Corey Crawford je šel nato trikrat po plošček v svojo mrežo še v prvi tretjini, ko so v razmaku manj kot petih minut zadeli Scottie Upshall, Alex Pietrangelo in Vladimir Tarasenko. V zadnjih dveh tretjinah je Crawford zaustavil vseh 17 preostalih strelov tekmecev. Gostitelji so se nato razigrali še v napadu in dosegli vse tri zadetke v drugi tretjini, ko so bili uspešni Artem Anisimov, Trevor van Riemsdyk in Dale Weise ter povsem preobrnili potek srečanja, ki sta ga v zadnji tretji z zadetkoma zaokrožila Andrew Shaw in Slovak Marian Hossa.

Rangers so končali sezono. Po izenačenem začetku je za pingvine v šesti minuti druge tretjine zadel Bryan Rust za vodstvo s 3:2, Matt Cullen je nato povišal na 4:2, še pred začetkom tretjega dela lige pa sta za visoko prednost poskrbela novinec Conor Sheary in znova Rust, ki je bil s tremi točkami najboljši mož na ledu.

Prvi zadetek na tekmi v Anaheimu je za vodstvo gostov dosegel Ryan Johansen v 15. minuti druge tretjine, le 22 sekund pozneje pa je izenačil David Perron. Slabi dve minuti pozneje je za vodstvo domačih plošček v mrežo tekmecev spravil še Ryan Garbutt, v deveti minuti tretjega dela igre pa je Sami Vatanen in še pred zadnjima zadetkoma Cama Fowlerja in Ryana Keslerja odločil srečanje. Racmani so po slabem začetku serije zmagali tretjič v nizu.

Izidi:
- vzhodni del:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 6:3
(Pittsburgh slavil s 4:1 v zmagah)

- zahodni del:
Chicago Blackhawks - St Louis Blues 6:3
(izid v zmagah izenačen na 3:3)

Anaheim Ducks - Nashville Predators 5:2
(Anaheim vodi s 3:2 v zmagah).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.