Hokej

Rakovec: Za Soči smo pripravljeni že zdaj

Ljubljana, 11. 11. 2013 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Februarja bodo na olimpijskih igrah v Sočiju prvič v samostojni slovenski zgodovini nastopili tudi hokejisti. Uvrstitev na OI je krovni hokejski organizaciji ob veselju naložila tudi nove izzive. Predsednik Matjaž Rakovec pa tako olimpijske kot druge preizkušnje pričakuje optimistično.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec je v živo pospremil tudi zadnji nastop slovenskih hokejistov pred tekmovanjem v Rusiji. Na pripravljalnem turnirju v Innsbrucku so Slovenci opravili enega zadnjih testov pred igrami, saj turnirskega načina priprav ne bo več, izbrance Matjaža Kopitarja čakata le še ena ali dve prijateljski tekmi. Rakovec meni, da so tako hokejisti kot zveza že zdaj pripravljeni za nastop, jih pa seveda čaka še veliko dela in logistike, ki se je lotevajo tudi v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. "Selektor sam je že poudaril, kaj vse je še treba narediti, igra pa je, se mi zdi, mnogo hitrejša kot pred pol leta. Igralci in selektor sami vedo, kje je potreben poudarek za Soči. Za nas je večina zadev že narejena, podpisali smo pogodbe z igralci, tako za OI kot za SP skupine B. Z OKS pripravljamo vse potrebno, 19. januarja bo predstavitev ekipe, 4. februarja pa odhod v Soči. Potrdili smo tudi nove drese in novo opremo in smo dejansko pripravljeni na odhod v Soči," je o olimpijskem pričakovanju dejal Rakovec. Dodal je: "Prispevek krovne zveze IIHF je zadovoljiv, pride nam prav za priprave in tudi za SP v Južni Koreji. S prispevkom OKS ne moremo biti zadovoljni, a nihče niti ni računal, da se bo tako številčna reprezentanca uvrstila na igre. Imeli bomo še nekaj razgovorov."

Matjaž Rakovec in Matjaž Kopitar
Matjaž Rakovec in Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Turnir v Innsbrucku ni postregel s kakšnim posebnim predolimpijskim vzdušjem, nad pustim dogajanjem v nekoč olimpijskem mestu je bil razočaran tudi predsednik HZS, ki mu je bilo kar žal, da tekmovanja ni bilo v Sloveniji, saj bi nenazadnje slovenski ljubitelji hokeja lahko zadnjič pred igrami na delu videli tudi svoje junake: "Tu je še ena potrditev, da Slovenci znamo organizirati turnirje. Lani je bila dvorana Tivoli nabito polna. Tole pa, se mi zdi, ni na pravi lokaciji, bilo bi mnogo bolje, če bi bila zadeva v Celovcu. Fantje imajo sicer dobre razmere za trening, a manjkajo obiskovalci. Avstrijci so nas prosili, da jim damo turnir, da je to obletnica iger v Innsbrucku, a nič ne diši po kakšni nostalgiji in škoda, da nimamo turnirja v Sloveniji, takšna zasedba bi gotovo napolnila Tivoli." Uvrstitev na OI v kvalifikacijah v Vojensu ter SP na Švedskem, kjer je Slovenija izpadla v drugo skupino svetovnega hokeja, sta bili glavni točki leta 2013. Predsednik je iztekajoče se leto ocenil kot dobro. "Lahko smo zelo zadovoljni, uvrstili smo se na OI, prikazali solidno dobre igre v Stockholmu in imeli le en spodrsljaj. A reprezentanca potrebuje izkušnje, težko je v dveh, treh mesecih odigrati dva težka turnirja. Zato se je poznala kriza v Stockholmu, a sem z reprezentančnim delom vseeno zelo zadovoljen. Če pa pogledamo še klubski hokej, imamo prvič po 15 letih šest ekip v DP, v Celju je spet članski hokej, dela se z mladimi ... Sem optimist, a je treba postaviti trdne temelje, ki so v močni reprezentanci in množičnosti državnih prvenstev," prihodnost vidi Rakovec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amino-acid
12. 11. 2013 11.33
+0
Še težje je pa sedaj za reprezentaco, ko imamo DP na nivoju 2. avstrijske lige. Kako naj se rezervisti reprezentance pa tudi nekateri igralci pripravijo na Soči s tako ''kvalitetnim'' DP kot je naš. Tri leta pred Sočijem ste/so uničili 2 najboljši slovenski ekipi. Prvi v vrsti so bili jeseničani sedaj pa tudi pri olimpiji ni kaj dosti obeti nevem kako si lahko to štejete za uspeh!?! Finančno je bila organizacija prvenstva uspešna ja, sedaj je pa predsednik poln samohvale bravooooo......slo hokej je pa uničen! Pa še nekateri reprezentanti so imeli probleme s svojimi klubi v tujini. V našem DP igrajo veterani pa tudi tisti, ki niso nosili drsalk že 5 let. Ja resnično ste uspešni vsi na HZS morm rečt!!! V Sočiju bodo zmleli igralce, ki danes igrajo v našem DP hvala bogu, da jih večina igra zunaj.