Hokej

Risi na svetovnem prvenstvu v elitni druščini: IIHF v skupino s Slovenijo izžrebala Kanado, Finsko in Češko

Pariz, 24. 05. 2016 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je danes določila predtekmovalni skupini svetovnega prvenstva elitne skupine 2017. Slovenija bo igrala v Parizu, njene tekmice pa bodo Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija.

Slovenski hokejisti se podajajo v nov boj za obstanek.
Slovenski hokejisti se podajajo v nov boj za obstanek. FOTO: Drago Cvetanovič

V drugi skupini v nemškem Kölnu pa bodo Rusija, ZDA, Švedska, Slovaška, Nemčija, Latvija, Danska in Italija. Skupini je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) določila na podlagi zadnje jakostne lestvice, upoštevala pa je nekaj dodatnih določil, ker bosta svetovnem prvenstvu priredili dve državi. Nosilec prvenstva bo nemški Köln, v dvorani Lanxess Arena z 18.500 sedeži bo 34 tekem, poleg tistih v predtekmovalni skupini A še dve četrtfinalni, obe polfinalni ter tekmi za medalje.

V Parizu bodo igrali v dvorani Bercy s 14.500 sedeži, tam bodo pripravili 30 tekem, vse v skupini B ter še dve četrtfinalni. Skupno nemško-francosko SP bo potekalo od 5. do 21. maja 2017

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smeh1
24. 05. 2016 18.11
-2
Prosim naj mi nekdo razloži kako so Italijani lahko v eliti v drugi skupini, če so letos bili v ligi b skupaj s Slovenijo. Italija je zasedla 2. mesto za Slovenijo
PVSK
24. 05. 2016 18.53
+5
Lepo ti piše... "Skupini je mednarodna hokejska zveza (IIHF) na podlagi zadnje jakostne lestvice" in če se ne motim smo "opravičeno" ali "neopravičeno" na tej lestvici vedno bili precej nizko v primerjavi z ostalimi ki nastopajo enako pogosto v elitni ligi tako kot mi.