Hokej

Risi v en glas: Komaj čakamo, da se začne, priprav imamo že dovolj

Ostrava, 02. 05. 2015 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejisti bodo dan po začetku 79. svetovnega prvenstva v hokeju na Češkem dočakali tudi svoj prvi nastop. V Ostravi bodo njihovi tekmeci v predtekmovalni skupini B Belorusi.

Slovenci komaj čakajo, da se vse skupaj začne.
Slovenci komaj čakajo, da se vse skupaj začne. FOTO: Damjan Žibert

Slovenija se je po slovesu na Švedskem 2013 lani na drugoligaškem SP v Koreji spet vrnila med najboljše. Svoje letošnje nastope - kot vselej je prvi cilj hokejistov v slovenskih dresih obstanek med elitno konkurenco, ne skrivajo pa želja po še kakšnem koraku več - bo začela proti Belorusiji. Gostiteljica lanskega SP bo tokrat nastopila v spremenjeni postavi, brez prvega zvezdnika Mihaila Grabovskega in z novim selektorjem Davom Lewisom. A s težavami tekmecev se v slovenski vrsti nočejo obremenjevati, vsi igralci pa poudarjajo, da komaj čakajo, da se začne tudi zares. Naporno tekmovalno obdobje je v zadnjem mesecu pustilo nekaj sledi, vseeno pa so Slovenci odločeni, da se v uvodu pokažejo v lepi luči.

"Mi se ne bomo obremenjevali z nasprotniki. Pogledali jih bomo, obremenjevali z njimi pa ne. Če bomo odigrali naš sistem brez napak, bomo nevarni vsaki ekipi," je filozofijo ekipe razkril Robert Sabolič in še dodal: "Komaj čakamo, da se začne, jaz imam že dovolj priprav." "Vse je dobro usklajeno. Smo težko trenirali, a tako mora biti, to je sestavni del, upam, da smo naredili dovolj in upam, da nam bo steklo. Kar se tiče dvorane, mislim, da bo veliko naših navijačev, nekateri jo tudi že poznamo ... ne bo prevelikih ovir, mislim, da bi nam moralo steči," se uvoda ne boji Sabolič. Kljub napornemu ritmu treningov pa v slovenski ekipi na srečo tudi nimajo večjih težav s poškodbami. Prvo tekmo bo po odločitvi selektorja v vratih začel Robert Kristan.

Žiga Jeglič
Žiga Jeglič FOTO: Damjan Žibert

Slovenija prav veliko časa za počitek v naslednjih dveh dneh ne bo imela; ker je urnik za Slovence nekoliko bolj zgoščen kot za druge ekipe, naslednja tekma pride na vrsto že 20 ur po prvi, pa se je selektor Matjaž Kopitar odločil, da pred današnjo tekmo tudi ne bo izvedel sicer običajnega razdrsavanja pred dvobojem.

Urbas obležal v postelji in ga ne bo proti Belorusiji

Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas je zaradi povišane telesne temperature obležal v postelji in ga ne bo v ekipi Slovenije, ki se bo na uvodni temi svetovnega prvenstva v Ostravi na češkem pomerila proti Belorusiji, so sporočili iz slovenske reprezentance. O njegovem morebitnem nastopu v nedeljo proti Rusiji se še niso odločili.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoDANB3medo
02. 05. 2015 11.48
+4
Kdo ve, kaj jim bo uspelo proti Belorusom - verjetno več, kot proti Rusom jutri.
Joker3
02. 05. 2015 09.31
+7
Ni važen obstanek v ligi, važno je, da se uživa v igri. Potem bomo ob gledanju hokeja uživali tudi gledalci.
rambek
02. 05. 2015 09.30
+1
Vse drugo kot zmage bo razocaranje.