Hokej

Robert Kristan zamenjal klub na Češkem in komaj čaka snidenja z reprezentančnimi soigralci

Jesenice, 18. 01. 2016 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi slovenski reprezentančni hokejski vratar Robert Kristan ni več član Pardubic, a ostaja v konkurenci najboljših čeških klubov. Jeseničan se veseli novega izziva, pa tudi februarskega srečanja z reprezentančnimi soigralci.

Slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan je zapustil Dynamo iz Pardubic, kjer je igral vse od lanske sezone, ter se vsaj pridružil Piratom iz Chomutova in podpisal pogodbo do konca sezone, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

Za razliko od Pardubic, ki so na dvanajstem mestu češke Ekstralige, je Chomutov na osem mestu, ki pa zagotavlja igranje tudi v podaljšku prvenstva: "Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro. S strani Piratov je prišla želja po zamenjavi njihovega prvega golmana. Videli so, da v Pardubicah ne branim prav veliko, ter so v meni videli priložnost, da dosežejo cilj, ko so si ga zastavili, uvrstitev v končnico. Nisem veliko razmišljal, vzel sem si par ur za premislek in se odločil. Konec koncev sem vedel, da odhajam na bolje, tako glede razvrstitve v prvenstvu, kot tudi glede urejenosti razmer v klubu. Za zdaj sem zelo zadovoljen," je Kristan povedal za HZS.

Robert Kristan
Robert Kristan FOTO: Reuters

"Situacija v Pardubicah je milo rečeno nezavidljiva. Po novembrski poškodbi sem obsedel na klopi, čeprav rezultati verjetno ne bi bil bistveno drugačni. Sam preprosto nisem dobil toliko priložnosti, saj sem bil postavljen v vlogo drugega golmana. To zame ni bilo lahko, ker sem navajen igrati. Treniral sem, vzdrževal kondicijo in ohranjal stik z ledom. Sedaj me čaka novo poglavje in upam, da bom pokazal svoje kvalitete ter svojimi najboljšimi močmi pomagal novemu klubu," je za spletno stran Hokejske zveze Slovenije povedal Kristan.

"Vsekakor pa je to plus za mojo kariero in posledično tudi za reprezentanco. Težko je igrati na svetovnem prvenstvu, če med letom ne braniš. Takrat je pomembna vsaka tekma, saj je dovolj, da le enkrat ne gre po načrtih, pa ne napreduješ naprej. Upam, da se bo vse odvilo po načrtih, ki sem si jih zastavil. Sam bom trdo delal za to. Dejansko komaj čakam, da se pridružim fantom, da malo zamenjamo okolje in tudi sam hokej. Veselim se, da se bomo lahko spet malo družili in še zadnjič pred svetovnim prvenstvom odigrali po najboljših močeh, tako kot znamo, " je dejal Kristan, ki se veseli februarskega reprezentančnega pripravljalnega turnirja v Innsbrucku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.