Hokej

Saku Koivu bo Racman

Anaheim, 09. 07. 2009 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvakratni član hokejskega moštva zvezd "all-star" Finec Saku Koivu se je po dolgem času odločil za menjavo sredine.

Saku Koivu
Saku Koivu FOTO: Reuters

Po trinajstih sezonah, ki jih je Saku Koivu na ledu preživel v majici Montreal Canadiens, se bo preselil v Kalifornijo, v Anaheim. Z novimi delodajalci je podpisal enoletno pogodbo. Štiriintridesetletni finski zvezdnik je v Montrealu deset let opravljal naloge kapetana, s čimer se je izenačil s kapetansko kariero Jeana Beliveauja na čelu Montreala. Canadiens pa so bili njegovo prvo in doslej edino moštvo onkraj luže v ligi NHL. Igralec sredine igrišča je v svoji karieri dosegel 191 zadetkov in se podpisal pod 450 podaj.

Minulo sezono pa je okronal s 16 goli in 34 podajami, mejnik 600 točk pa je dosegel oktobra na tekmi proti Floridi. "Zelo se veselim, ker se bom pridružil Racmanom v novi sezoni ter postal soigralec Teemuju Selanneju," je dejal Koivu, ki je s finsko reprezentanco leta 2006 osvojil olimpijsko srebro. Koivu je poleg uspešnega sukanja po ledeni ploskvi premagal še hudo bolezen. Septembra 2001 so mu diagnosticirali Ne-hodgkinov limfom, a se je že po sedmih mesecih znova vrnil na led.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
09. 07. 2009 10.53
SAKU BO SUCKAL