Hokej

VIDEO: San Jose v Staples Centru kot v domači dnevni sobi: Kopitar nazaj brez točke

Los Angeles, Montreal, 19. 01. 2017 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Hokejisti Los Angeles Kings še naprej ne najdejo recepta za zmago nad lokalnimi rivali San Jose Sharks, ki so na losangeleškem ledu dvorane Staples Center zmagali še sedmič na zadnjih osmih tekmah (3:2). Anže Kopitar ni dosegel točke na obračunu moštev, ki sta se v minuli sezoni merili tudi v končnici.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins
    02:26
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Boston Bruins
    03:46
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Boston Bruins

Brent Burns, Joe Pavelski in Tommy Wingels so zadeli za vedno sladko zmago San Jose Sharks nad lokalnimi rivali Los Angeles Kings, pri katerih se povratniku po bolezni, kapetanu Anžetu Kopitarju, ni uspelo vpisati v statistiko s kakšno točko. To je bila že sedma zmaga za morske pse v Staples Centru na zadnjih osmih gostovanjih, v sredo zvečer so osrednjo losangeleško dvorano domači navijači torej spet zapuščali sklonjenih glav. Joe Thornton je k zmagi dodal dve podaji, medtem ko je Martin Jones z vsega 22 obrambami storil dovolj v vratih branilcev naslova prvaka zahodne konference. San Jose in Los Angeles se do morebitnega spopada v končnici ne bosta več pomerila, skupni izid v petih obračunih je 3:2 za morske pse, ki so bili za kralje usodni tudi v minuli končnici. Burns je z 19. golom sezone hitro načel domačo mrežo, San Jose pa je prednost zadetka nato ubranil v zadnji tretjini, ko je potrdil novo zmago v Los Angelesu, kjer so morski psi slavili tudi na treh tekmah prvega kroga končnice 2016. Tanner Pearson in Marian Gaborik sta zabila zadetka za domače, ki so s četrtim porazom na sedmih zaporednih tekmah v Staples Centru zaključili precej neuspešno serijo tekem pred domačimi navijači. Peter Budaj je v vratih LA-ja ustavil 24 strelov, lahko pa je pospremil velike težave soigralcev pred seboj predvsem ob igri z igralcem več na ledu.

Prizor s tekme: Thornton v dvoboju s slovenskim asom Kopitarjem (desno).
Prizor s tekme: Thornton v dvoboju s slovenskim asom Kopitarjem (desno). FOTO: AP

To je bila zadnja tekma Kings pred tekmo All Star, ki bo na sporedu čez deset dni. Da je bil večer še slabši za kralje in predvsem Kopitarja je že v enem prvih napadov poskrbel Burns, ki je sezono začel kot eden najučinkovitejših branilcev zadnjih let in nov zadetek, četrtega na petih tekmah, je uspel zabiti tudi po zaslugi Hrušičana, ki je njegov strel nehote preusmeril v lastno mrežo. Na podoben način je nato zadel tudi Pearson, ki je le še gol oddaljen od rekorda kariere za redni del sezone. Po zadetkih Wingelsa in Pavelskega je Gaborik Los Angeles ohranil na golu zaostanka, a mu na koncu niso pomagale niti podaje nekdanjega kapetana Dustina Browna, ki se je po predaji kapetanskega naziva Kopitarju začel prebujati. San Jose je kljub pritisku domačih s šestimi igralci v polju ubranil gol naskoka in se veselil zdaj že tradicionalne zmage na gostovanju v soseščini, Los Angeles Kings pa zdaj čakata dva dneva počitka, pa tudi pot na vzhodno obalo, saj jih v soboto tam pričakujejo New York Islanders. Kings po 19. porazu na vzhod prihajajo kot osmi v zahodni konferenci.

Najvišjo zmago večera je dosegel Winnipeg, ki je s 6:3 ugnal Arizono. Ta je igrala zelo napadalno, a je v domačih vratih blestel Ondrej Pavelec, ki je priložnost dobil prvič v sezoni in s 30 obrambami dobro opravil delo. Manj uspešen je bil drugi kanadski predstavnik Montreal. Ta je doma izgubil proti Pittsburgh Penguins z 1:4. Na preostalih dveh obračunih so gledalci ob rednem delu videli še dodatek. Detroit je ugnal Boston s 6:5 šele po izvajanju kazenskih strelov. A za gledalce je bilo napeto že med tekmo, ko so gostitelji lovili zaostanek 0:3, 2:4 in v zadnjem delu tudi 4:5. Tragični junak v dresu Bostona je bil Frank Vatrano, ki je v rednem delu zadel dvakrat, na koncu pa zgrešil odločilni kazenski strel. Edmonton pa je ugnal Florido s 4:3 po podaljšku. Gostitelji so na tekmi povedli z 2:0, v zadnji tretjini pa lovili gol za izenačenje na 3:3. Tega je v 58. minuti dosegel Jordan Eberle. 2,6 sekunde pred koncem podaljška je tekmo v prid domačih odločil kapetan Connor McDavid. Pri tem mu je podal 21-letni Leon Draisaitl in dosegel okroglo 100. strelsko točko v ligi NHL.

Izidi:

Los Angeles Kings ‒ San Jose Sharks 2:3
(Anže Kopitar brez točke v 17:57 na ledu.)

Montreal Canadiens ‒ Pittsburgh Penguins 1:4
Winnipeg Jets ‒ Arizona Coyotes 6:3
Detroit Red Wings ‒ Boston Bruins 6:5 (kazenski streli)
Edmonton Oilers ‒ Florida Panthers 4:3 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.