Hokej

Slovenci brez težav ugnali Hrvaško

Zagreb, 08. 04. 2016 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v pripravah na svetovno prvenstvo divizije I na Poljskem danes odigrala prvo prijateljsko tekmo. V Zagrebu je Hrvaško premagala z 8:3 (4:0, 2:2, 2:1).

Varovanci Nika Zupančiča so že v prvi tretjini napolnili mrežo Hrvatov.
Varovanci Nika Zupančiča so že v prvi tretjini napolnili mrežo Hrvatov. FOTO: Damjan Žibert

Z današnjo tekmo se je, po ponedeljkovem uradnem začetku priprav slovenskih reprezentantov na svetovno prvenstvo na Poljskem, začela tudi serija prijateljskih tekem. Za uvod so se Slovenci pomerili z južnimi sosedi, ki se pripravljajo na svoje nastope na tretjeligaškem SP.

Slovenci, čeprav selektor Nik Zupančič še nima na voljo vseh igralcev, na katere bo lahko računal na tekmovanju v Katovicah (zaradi poškodb bo sicer letos slovenska izbrana vrsta tam nastopila v precej okrnjeni postavi), niso imeli težav s Hrvaško. Že uvod je pokazal, da je kakovostna razlika med ekipama prevelika, pa čeprav je šlo le za prijateljsko tekmo. Že v prvi tretjini so Slovenci, kapetan je bil tokrat Jan Urbas, zadeli štirikrat, poleg Urbasa je bil dvakrat uspešen Rok Tičar, enkrat pa Ken Ograjenšek. Isti igralec je v nadaljevanju hitro povišal vodstvo, pred tem so domači sicer dosegli prvi gol, pozneje je Hrvaška dosegla še en zadetek, za prednost +4 po 40 minutah pa je ob številčni premoči z dvema igralcema več poskrbel Žiga Pance.

Zanesljivo zmago so Slovenci potrdili v zadnjem delu, ko je svoj drugi gol dosegel Pance, za zadnji slovenski zadetek pa je poskrbel Rok Leber. Končni izid je bil 8:3, v zadnji tretjini je sicer vratarja Roberta Kristana zamenjal Andrej Hočevar. Naslednja prijateljska tekma čaka Slovence v torek na Bledu, ko bo na vrsti "povratni" dvoboj s Hrvati, v soboto, 16. aprila, pa še zadnja domača pripravljalna tekma z Japonci na Jesenicah. Na poti na Poljsko se bodo slovenski hokejisti nato 20. aprila ustavili še v Budimpešti in se na zadnjem testu pomerili z Madžari.

Izid:
Hrvaška - Slovenija 3:8 (0:4, 2:2, 1:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.