Hokej

Slovenci še bolj prepričljivo razbili Avstrijce v Beljaku

Beljak, 12. 04. 2024 22.10 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenska hokejska reprezentanca je v Beljaku odigrala še drugo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B). Potem ko je v četrtek v Ljubljani premagala Avstrijo s 5:2, je bila danes v gosteh še bolj prepričljiva in slavila s 6:0 (0:0, 4:0, 2:0).

Več videovsebin
  • Anže Kuralt po drugi zmagi nad Avstrijci
    00:55
    Anže Kuralt po drugi zmagi nad Avstrijci
  • Edo Terglav po drugi zmagi nad Avstrijci
    00:59
    Edo Terglav po drugi zmagi nad Avstrijci

Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu oplemenitili še z prvima testnima tekmama. Prvi nasprotniki so bili severni sosedje, ki so sicer še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za SP elitne skupine čez mesec dni.

Slovenski selektor Edo Terglav je po prvi tekmi v Tivoliju napovedal, da bo danes ponudil priložnost tudi tistim igralcem s širšega seznama, ki v četrtek niso igrali. Med vratnicama je bil tako danes Žan Us, potem ko je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj. Predvidoma v soboto bo Terglav naredil tudi prvi rez in skrajšal seznam reprezentantov pred tretjim tednom priprav.

Selektor slovenskih hokejistov Edo Terglav je lahko zadovoljen s prikazanim na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah proti Avstriji.
Selektor slovenskih hokejistov Edo Terglav je lahko zadovoljen s prikazanim na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah proti Avstriji. FOTO: Damjan Žibert

Potem ko so Slovenci večino dela za četrtkovo zmago opravili v prvi tretjini, so bili danes podobno učinkoviti v drugi. Tekmece je v 21. minuti načel Matic Podlipnik, potem pa je sledil strelski večer Anžeta Kuralta. Zadel je v 32. in 34. minuti - obakrat ob številčni prednosti, na ta način je padel tudi prvi gol na tekmi - ter še v 37., ko je bilo na semaforju že 0:4.

Delo so Slovenci v beljaški mestni dvorani dokončali v zadnji tretjini. Vratarja Thomasa Höneckla - ob 16 slovenskih strelih na gol je klonil kar šestkrat - sta premagala še Jan Drozg v 44. in Ken Ograjenšek v 52. minuti. "Res smo izkoristili to, kar so nam dali danes z igralcem več in na koncu smo se veselili zmage. Igra 5-5 nam ni stekla, smo pa dobro odigrali 'power play', kar je dobro za samozavest. Včeraj smo zelo dobro začeli in dali tri hitre gole, danes pa malo bolj počasi, prva tretjina je bila težka, potem pa je steklo. Videti je bilo lahko, a moramo biti zbrani," je po tekmi za Hokejsko zvezo Slovenije dejal strelec treh golov Kuralt. Po podatkih HZS je njegov "hat-trick" v razmaku pet minut in 32 sekund najhitrejši v zgodovini slovenske moške članske izbrane vrste.

Slovenski hokejisti so kar s 6:0 odpravili Avstrijce v Beljaku.
Slovenski hokejisti so kar s 6:0 odpravili Avstrijce v Beljaku. FOTO: Damjan Žibert

"Avstrijci so danes doma začeli bolje in bili bolj agresivni, mi smo imeli malo uspavano prvo tretjino. A smo si rekli, tole ni naš hokej, moramo več drsati. Igrali smo bolj preprosto in tudi pri 'power playu' je bila velika razlika od včeraj. Zadovoljen sem, tudi mladi so se izkazali, starejši so prevzeli vodenje in gremo v smer, kot smo si želeli," pa je dodal selektor Terglav.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence med pripravami čakajo še štiri testne tekme, vse v gosteh. Naslednji teden 18. in 19. aprila bodo v Bytomu dvakrat igrali s Poljaki, 24. in 25. aprila pa še dvakrat proti Franciji.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.