Hokej

Slovenski hokejisti na Jesenicah začeli projekt Ostrava 2015

Jesenice, 05. 04. 2015 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav so bili nekateri igralci na ledu in na treningih že nekaj dni, se je z zborom reprezentance na Jesenicah tudi uradno začel projekt svetovnega prvenstva elitne skupine 2015. Tekmovanje v Ostravi se začenja 1. maja, Slovenci pa bodo v pripravah odigrali še šest prijateljskih tekem.

Hokejski april tako dobiva običajno podobo zadnjih let. Na klubski sceni s pričakovanim, čeprav v zadnjem času precej manj odmevnim finalnim obračunom med zelenimi in rdečimi, na reprezentančni sceni pa z zborom ekipe, ki jo čaka boj na svetovnem prvenstvu. Po letu premora spet na najvišji ravni, Slovenija si je lani po lepem uspehu na olimpijskih igrah priigrala tudi vrnitev med najboljših 16 na svetu.

Selektor Matjaž Kopitar in njegov strokovni štab so na začetek priprav na Jesenicah, kjer so danes opravili prvi skupni trening, povabili 22 igralcev. Seznam seveda še ni popoln, na njem manjka še nekaj udarnih slovenskih adutov, ki še tekmujejo v klubih in se borijo v končnicah (Jan Muršak, Robert Sabolič, Andrej Tavželj ...), o reprezentančni usodi svojega sina Anžeta, ki se bo z Los Angelesom, kot kaže, do zadnje tekme rednega dela boril za končnico v ligi NHL, pa danes selektor še ni želel razmišljati.

Selektor Matjaž Kopitar je reprezentanco zbral na Jesenicah.
Selektor Matjaž Kopitar je reprezentanco zbral na Jesenicah. FOTO: Damjan Žibert

"V bistvu so vsi že trenirali. Zadnji teden, ko sem bil tukaj na Jesenicah, sem se prepričal, da so na visoki ravni. Začenjamo z dobrega položaja, upam, da bo čim manj poškodb. Delalo se bo veliko in težko, teh pet tekem pa bo vse skupaj še otežilo. A to je namen, sam pa tudi lažje na tekmah vidim, kako določeni igralci odreagirajo," pravi selektor Kopitar pred začetkom skupnih priprav.

Nekateri hokejisti so že dalj časa izven tekmovalnega pogona, in čeprav so trenirali, jim bodo pripravljalne tekme prišle zelo prav. Teh bo v prvem delu pet (s Hrvaško 7. aprila, z Japonsko 10. in 15., z Madžarsko 12. in z Avstrijo 19. aprila), kot nekakšna generalka pa bo 29. aprila še tekma z Nemčijo v Berlinu.

"Nič posebnega ne bo. Gremo pač tja odigrat tekmo in domov, ne delam iz tega nič posebnega. Tekma kot tekma, vsaka je boljša kot trening. Ne glede na to, kdo je nasprotnik, priprave bodo zanimive, vsi pa vemo, kakšne tekme nas čakajo v Ostravi," je začetek priprav in prvo prijateljsko tekmo že čez dva dni ocenil prvi vratar Robert Kristan, ki je prav pred začetkom zbora praznoval tudi 32. rojstni dan. "Upam, da bomo imeli čim manj poškodb do SP in da bomo dokaj popolni, tako kot lani na OI. Potem imamo možnosti za uspeh, sicer pa bo malo težje," pa je še nakazal pot Slovenije na SP na Češkem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.