Hokej

Hokejsko SP: Na derbijih zmagi za Kanado in ZDA

Ostrava, 04. 05. 2015 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem je 3. krog predtekmovanja prinesel dva velika derbija: v Ostravi so svetovni prvaki Rusi morali priznati premoč Američanom (2:4), v Pragi pa so se pomerili domačini Čehi in Kanadčani, ki so bili boljši s 6:3.

V skupini B v Ostravi, kjer tekmuje tudi slovenska reprezentanca, je zmaga na derbiju pripadla Američanom, Ruse so premagali s 4:2. Američani so vodili z 1:0 in 3:1, v 57. minuti je na 3:2 znižal Sergej Plotnikov, devet sekund pred koncem tekme je Brock Nelson postavil končni izid s strelom v prazno mrežo.Le v uvodnih minutah so imeli Rusi premoč, ki pa je niso kronali z zadetki. Zato pa so hokejisti iz ZDA uspešno izkoriščali svoje, predvsem pa kaznovali napake Rusov, vratarja Sergeja Bobrovskega pri prvem in nezbranost obrambe pri tretjem, ko so Američani ukradli plošček v ruski obrambni tretjini. Gol upanja je nato dosegel Plotnikov, toda Američani so v zadnji minuti z zadetkom na prazen gol utišali polno dvorano ruskih navijačev in slavili s 4:2.

Dvoboj reprezentantc ZDA in Rusije so dobili Američani.
Dvoboj reprezentantc ZDA in Rusije so dobili Američani. FOTO: Reuters

Na tekmi v Pragi so Čehi pričakovali spektakel. Pomerili sta se domača ekipa in Kanada, ki je v prejšnjem krogu nagnala strah v kosti tekmecem z zmago 10:0 proti Nemčiji. Danes takšne razlike ni bilo, vseeno pa so bili prireditelji prvenstva zelo razočarani. Kanadčani niso dovolili Čehom, da bi pomislili na preobrat, potem ko so v 35. minuti izničili zaostanek in je bil izid 2:2. Že v 42. minuti je bilo po novih kanadskih golih 4:2, razlika je do konca še narasla, piko na i pa je postavil Sidney Crosby. Kanček upanja je sicer vzbudil gol Vladimirja Sobotke, a so Kanadčani takoj odgovorili z golom na prazna vrata.

V ozadju sta bili preostali tekmi. Finci so v Ostravi po zadržanem začetku dosegli drugo zaporedno zmago, Norveška je padla s 5:0, ko so Finci sredi tekme dosegli dva gola ob zaporednih izključitvah tekmecev. Švedska je v 3. krogu v skupini A dosegla še eno visoko zmago. V 2. krogu so s 6:1 premagali avstrijsko reprezentanco, tokrat so bili s 8:1 boljši od Latvijcev. Tri gole je dosegel Loui Eriksson.

Izidi, predtekmovanje:
- skupina A (Praga):
Latvija - Švedska 1:8 (0:1, 1:3, 0:4)
Kanada - Češka 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

- skupina B (Ostrava):
Rusija - ZDA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Norveška - Finska 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECHELON5
04. 05. 2015 23.06
+3
Severna Amerika velesila v hokeju