Hokej

Stoll popeljal kralje do zmage v Columbusu

Ljubljana, 17. 02. 2011 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL z gostovanja v Columbusu odšlo z osvojenima dvema točkama (4:3).

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Los Angeles je prvič po letu 1980 na desetih zaporednih tekmah osvojil vsaj točko in tako izenačil klubski rekord, ki ga bo lahko popravil že v noči na petek, ko kralji igrajo v gosteh pri New York Rangers. Kralji pa bi lahko zmagali že v rednem delu, saj je za domače izenačil Kris Russell le minuto in pol pred koncem. Za zmagovalce so v rednem delu zadeli Andrej Loktionov, Justin Williams in Drew Doughty. Točki sta še bolj dragoceni, ker so ju kralji dobili pri enem od tekmecev za končnico.

V Anaheimu so domači hokejisti in navijači ostali brez pike na i, pa čeprav je na tekmi padlo 13 golov. Obe točki so odnesli gostje iz Washingtona, blestel je Aleksander Semin. Sedmič v karieri je dosegel "hat-trick", dva gola pa sta bila tudi odločilna, saj je najprej izenačil, nato pa manj kot dve minuti pred koncem dosegel še zmagoviti zadetek. Za Washington je bila to prva zmaga po treh zaporednih porazih. Na drugi strani pa je Anaheim končal niz štirih zmag.

Vodilno moštvo na vzhodu Philadelphia je slavilo na Floridi, temelje zmage pa sta postavila Mike Richards in Andreas Nödl, ki sta zadela v razmaku 65 sekund že v prvi tretjini. New Jersey je premagal Carolino, domači zvezdnik Ilija Kovalčuk pa prihaja v pravo formo: dosegel je šesti gol na zadnjih sedmih dvobojih in skupno 20. v sezoni.

Colorado je doživel deveti zaporedni poraz. Tokrat so bili zanj usodni pingvini iz Pittsburgha, ki jim je v podaljšku zmago zagotovil Tyler Kennedy. PO sedmih zmagah pa se je prvič brez uspeha tekma končala za Toronto. Na gostovanju v Buffalu so Kanadčani izgubili z 1:2, Joey Crabb pa je zmagoviti gol dosegel, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca manj.

Prvaki iz Chicaga so zmagali tudi brez trenerja Joela Quennevilla, ki so ga pred tekmo zaradi slabosti odpeljali v bolnišnico. Na ledu so Brian Campbell, Troy Brouwer in Jake Dowell poskrbeli za gole, vratar Corey Crawford pa je ustavil 33 poskusov tekmecev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.