Hokej

Tampa skoraj zapravila visoko prednost, na koncu pa izid v zmagah izenačila na 2:2

Tampa, 21. 05. 2016 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti hokejske lige NHL Tampa Bay Lightning so v četrti tekmi finala vzhodne konference premagali Pittsburgh Penguins s 4:3 in izid v zmagah izenačili na 2:2. Peto tekmo bo v noči na ponedeljek gostil Pittsburgh, šesto v noči na sredo pa znova Tampa.

Tampa je tokrat pogumno začela tekmo, saj je Ryan Callahan zadel vsega 27 sekund po začetku tekme. Po dveh tretjinah je bilo na semaforju že 4:0 za gostitelje, saj je pet minut pred koncem uvodne tretjine na 2:0 povišal Andrej Sustr. V drugi tretjini je za 3:0 poskrbel Jonathan Drouin, tik pred koncem drugega dela pa je za visoko vodstvo poskrbel še Tyler Johnson.

Hokejisti Tampe so izid v zmagah izenačili na 2:2.
Hokejisti Tampe so izid v zmagah izenačili na 2:2. FOTO: AP

A to ni prestrašilo Pittsburgha, ki je začel odločen nalet. Pingvini so v vratih zamenjali vratarja Matta Murrayja z Marc-Andrejem Fleuryjem in lovili priključek.

"Dobro je branil, se izkazal v vratih," je za Fleuryja dejal trener pingvinov Mike Sullivan in dodal: "Zaostajali smo štiri gole. Ko posežeš po takšni menjavi, ima lahko to velik vpliv na celotno ekipo." Fleury je ubranil sedem strelov, vratar Tampe Andrej Vasilevskij pa 35, od tega kar 13 v napeti zadnji tretjini.

Takrat je Pittsburgh začel polniti domačo mrežo. Phil Kessel je s svojim osmim golom v končnici znižal na 1:4, na 2:4 je devet minut pred koncem znižal še Jevgenij Malkin, Chris Kunitz pa je postavil končni izid tekme.

"Prvo polovico dvoboja smo kazali medlo sliko ekipe. Potem smo se prebudili, a je bilo prepozno. Nasprotnik je dober in vedeli smo, da bo to težka tekma," pa je po porazu dejal trener pingvinov Mike Sullivan.

Zmagovalci tega dvoboja se bodo za Stanleyjev pokal v finalu pomerili z boljšim iz obračuna na zahodu med San Jose Sharks in St. Louis Blues.

Izid:
- finale vzhodne konference:
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4:3
- ekipi sta izenačeni na 2:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.