Hokej

VIDEO: Tavares dosegel štiri gole za zmago in nov rekord

Columbus, 26. 01. 2015 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Columbusu je bila na sporedu tekma NHL all star, zaigral je tudi Anže Kopitar. Kar 18.900 gledalcev je videlo rekordno število golov, moštvo zbrano okrog Jonathana Toewsa pa je zmagalo s 17:12. Prvi strelec zmagovalcev je bil s štirimi goli John Tavares. Kopitar je za ekipo Nicka Foligna odigral 13 minut brez točk.

Prvo ime sinočnje tekme all star v severnoameriški hokejski ligi NHL je bil prav gotovo John Tavares, ki je dosegel štiri gole, Jakub Voracek pa je v isti ekipi dosegel tri gole in prav toliko podaj. Ekipa Toews je moštvo Nicka Foligna premagala z rekordnih 17:12, tekmo pa je zaznamovalo tudi igranje praktično brez obrambnih vrst, zato sta toliko več dela imela oba vratarja. "Res smo lahko videli nekaj lepih golov in zabavnega hokeja. Dobro smo začeli in se nato tudi zadnji smejali. Bil je zabaven konec tedna, veliko smo izkusili," je pot tekmi dejal kapetan zmagovalcev in napadalec ekipe Chicago Blackhawks Jonathan Toews. Leta 2001 je tekma all star potekala v Denverju, takrat se je tekma končala s 26 goli in izidom 14:12 za ekipo Severne Amerike, ki je premagala preostali svet. Rekord so tokrat igralci popravili že šest minut pred koncem, ko je bil izid 16:11. Toews in Patrice Bergeron sta tekmo končala z golom in štirimi podajami, Filip Forsberg, Rick Nash in Tyler Seguin pa so dosegli vsak po dva gola. Ryan Johansen iz ekipe Foligno je po tekmi v zrak dvignil nagrado najbolj koristnega igralca na tekmi MVP, potem ko je na tekmi vknjižil štiri točke, dva gola in dve podaji. Johansen igra za domači Columbus, zato so bili gledalci še toliko bolj navdušeni.

John Tavares (levo) je bil najboljši strelec zmagovalne ekipe.
John Tavares (levo) je bil najboljši strelec zmagovalne ekipe. FOTO: Reuters

Patrick Kane in Steven Stamkos sta vsak dodala po dva gola in podajo, medtem ko je Claude Giroux v statistiko vnesel tri točke z dvema podajama in golom. Slab večer je imel vratar ekipe Foligno Marc-Andre Fleury, ki moral iz 16 strelov v drugi tretjini kar sedemkrat v svoj gol po plošček.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikson1402
29. 01. 2015 17.13
bravo 24 ur !!!
adjav
27. 01. 2015 05.14
Poročate kot bi Maribor igral. Anže pa je že oldboy.
nomis1
26. 01. 2015 09.59
+19
to pa je vsestranski igralec...najprej zabija v dresu MB v evropi, potem pa še na NHL allstar tekmi :D