Hokej

Telemach Olimpija (zaenkrat) ostaja v ligi Ebel, Sij Acroni Jesenice niso dobile zelene luči

Salzburg, 17. 05. 2016 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejska liga Ebel bo tudi v sezoni 2016717 ostala nespremenjena, z 12 ekipami, ki so v tem razširjenem avstrijskem hokejskem tekmovanju sodelovale že doslej. Med sodelujočimi bo tudi slovenski državni prvak Telemach Olimpija, so danes potrdili na izredni skupščini lige v Salzburgu. Sij Acroni Jesenic kljub močnim prizadevanjem v klubu v ligi Ebel ne bo.

Olimpija pogojno ostaja v ligi Ebel, Jesenice niso dobile zelene luči za povratek.
Olimpija pogojno ostaja v ligi Ebel, Jesenice niso dobile zelene luči za povratek. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanskemu klubu, ki ima že dolgo časa velike finančne težave, je vodstvo tekmovanja sicer postavilo zahteven pogoj za nadaljevanje sodelovanja: do 15. junija morajo v klubu iz Tivolija poravnati vse zaostale finančne obveznosti do igralcev iz sezone 2015/16. Če tega ne bodo izpolnili, bodo v ligi k pogovorom za sodelovanje povabili ekipo MAC iz Budimpešte, ki je bila sicer eden od resnejših kandidatov za novega člana tekmovanja, je po končani skupščini sporočilo vodstvo tekmovanja.

Sij Acroni Jesenice brez Lige Ebel
"Obveščam vaso, da v sezoni 2016/2017 v športnem parku Podmežakla na Jesenicah žal ne bomo spremljali tekem lige Ebel," so sporočili iz jeseniškega kluba, pred tem pa so še opisali, da so se trudili izpolniti vse pogoje, ki jih je naložilo vodstvo lige, na koncu pa vendarle niso bili sprejeti v Ebel, kjer so sicer v preteklosti že nastopali. "V obdobju zadnjega meseca je vodstvo lige naročilo revizorski hiši iz Dunaja pregled poslovanja našega kluba (za poslovanje kluba smo prejeli pozitivno mnenje) in zahtevalo od našega kluba predložitev podpisanih sponzorskih pogodb za celotni proračun v sezoni 2016/2017 in podpisane pogodbe o sodelovanju z igralci za sezono 16/17. Zadnjih dveh pogojev klub iz objektivnih razlogov ni mogel izpolniti. Nismo želeli prositi sponzorjev za predčasni podpis sponzorskih pogodb s klubom, dokler klub ni član lige Ebel (podpisali so pisma podpore), ravno tako klub ni želel zavajati igralcev in podpisati pogodb z njimi. Vodstvo lige nas je pred kratkim obvestilo, da na današnjem kongresu naš klub ne bo sprejet v ligo Ebel," so še zapisali. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
17. 05. 2016 20.38
+8
če Jesenice ne smejo špilat v EBELu tud žabaland ni treba da nam dela sramoto
j1n
18. 05. 2016 09.34
+3
Bi bilo dobro za slovenski hokej da bi nasa kluba igrala v isti ligi, tako bi lahko saj derbije spremljali..