Hokej

Tivoli in domžalski športni park izgubila prvi glas: prezgodaj nas je zapustil legendarni Joc

Ljubljana, 29. 01. 2018 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
5

Kdor je hodil na hokejske tekme Olimpije v ledeno dvorano Tivoli ali pa na tekme Prve lige Telekom Slovenije v domžalski Športni park, mu zagotovo ni tuj glas Jožeta Rojka, bolj znanega kot Joca. Legendarni napovdovalec, ki je ta poklic s srcem in dušo opravljal več kot 35 let, nas je žal prezgodaj zapustil. Umrl je le nekaj dni pred 59. rojstnim dnem. Celotno uredništvo družini in svojcem izreka iskreno sožalje.

"Slovensko hokejsko javnost je davi pretresla vest, da se je ponoči za vedno ustavilo srce velikega ljubitelja slovenskega hokeja Jožeta Rojka. Ob tej priložnosti Hokejska zveza Slovenije izreka globoko sožalje svojcem in vsem, ki so ga imeli radi. Jože Rojko – Joc, kot smo ga klicali prijatelji, je bil dolgoletni žametni glas hokejskih tekem v ljubljanski Hali Tivoli in številnih nastopov slovenskih hokejskih reprezentanc, nazadnje na svetovnem prvenstvu do 20 let decembra lani na Bledu. Ljubiteljem hokeja ne bo ostal v večnem spominu le po duhovitih vložkih ob napovedovanju tekem, marveč tudi po izjemni skrbi za slovenske hokejske statistike, ki jih je pogosto obdeloval pozno v noč, da bi bile zjutraj na voljo vsem hokejskim privržencem. Njegova zapuščina bo tako za vedno ostala zapisana v anale slovenskega hokeja. Joc, počivaj v miru. Pogrešali te bomo," so v sporočilu za javnost od gospoda Rojka poslovili pri Hokejski zvezi Slovenije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
30. 01. 2018 08.29
+5
R.I.P. Joc! Tekme v Tivoliju nikoli več ne bodo iste :(
rokinja
29. 01. 2018 16.33
+3
O, to je pa ta možakar, ki je gostil the bigest lozer in povedal takrat, da bo tudi sam začel hujšati. Škoda res, da se ni tega lotil, sožalje svojcem.
Marko Slebic
29. 01. 2018 14.50
+2
korenjak1
29. 01. 2018 13.08
-13
Kile so ga pokopale in non stop sedenje slaba hrana
korenjak1
29. 01. 2018 13.07
-4