Hokej

Tomaževič se vrača v Olimpijo, tudi Sabolič pred vrati Tivolija

Ljubljana, 17. 04. 2024 11.37 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski reprezentant Blaž Tomaževič zapušča Beljak. Po pisanju avstrijskih medijev se 26-letni Jeseničan po dveh sezonah vrača v Ljubljano in bo (je) podpisal pogodbo s SŽ Olimpijo. Če je verjeti tamkajšnjim medijem, bo zeleno-beli dres odslej nosil tudi Robert Sabolič, ki je prav tako v preteklosti igral za klub s Koroške.

Blaž Tomaževič je v preteklosti že igral za zmaje. Po dveh sezonah v Beljaku se vrača v Ljubljano.
Blaž Tomaževič je v preteklosti že igral za zmaje. Po dveh sezonah v Beljaku se vrača v Ljubljano. FOTO: Luka Kotnik

Blaž Tomaževič je zadnji dve sezoni nosil dres Beljačanov in na 104 tekmah zabil 16 golov in imel še 36 asistenc. "Hvala, Tomo," so kratko zapisali na uradni spletni strani beljaškega kluba, kjer so se odrekli uslugam trenerja Marcela Rodmana. Ta naj bi v prihodnje ostal v Avstriji in prevzel ekipo Zell am See. Iz Avstrije prihaja še novica, da je pogodbo z Beljakom prekinil še en slovenski reprezentant. 

Robert Sabolič se ni dogovoril o podaljšanju sodelovanja s Korošci in je tudi povsem blizu Tivoliju. 35-letni napadalec je v minuli sezoni za Beljak odigral 52 tekem v ligi ICE. Dosegel je 51 točk, od tega 23 golov in 28 asistenc. "Tomaževič je našel novo-staro sredino. Hokejsko zgodbo bo nadaljeval pri ljubljanski Olimpiji, kjer je v preteklosti že igral," še piše na uradni spletni strani beljaškega kluba.

Robert Sabolič naj bi bil pred vrati Tivolija.
Robert Sabolič naj bi bil pred vrati Tivolija. FOTO:

Očitno so v zmajevem gnezdu visoko zasukali rokave in sestavljajo konkurenčno moštvo. Čez nekaj dni se bo "zgodila" še svečana novinarska konferenca, kjer bodo v klubu predstavili ambiciozni plan za naslednja leta. 

Iz Kanade namreč prihaja nov investitor, ki naj bi poskrbel še za lepši jutri ljubljanskih hokejistov. Da je temu res tako, potrjuje podatek, da se je novi investitor že zapisal v kolofon vodstva SŽ Olimpije. Na spletni strani kluba se njegovo ime bohoti kot ime podpredsednika ljubljanskih hokejskih zmajev. 

Miha Butara
Miha Butara FOTO: Damjan Žibert

Alexandre Lefebvre se pojavlja kot novi podpredsednik kluba. Vodstvo SŽ Olimpije na čelu s predsednikom Miho Butaro bo novost predstavilo novinarski konferenci, kjer bodo razkrili, da gre za večletni projekt, ki bo SŽ Olimpijo postavil na višji nivo v vseh pogledih, predvsem pa pri kupni moči glede sestavljanja ekipe v prihodnjih sezonah. Kanadčan naj bi v naslednjih štirih letih v Olimpijo vložil znatna sredstva za slovenske razmere. 

Upi Karhula bo tudi v naslednji sezoni poveljeval hokejskim zmajem.
Upi Karhula bo tudi v naslednji sezoni poveljeval hokejskim zmajem. FOTO: Aljoša Kravanja

Ob tem ni nezanemarljiv podatek tudi ta, da so vsi večji pokrovitelji potrdili sodelovanje za naslednje štiri sezone. Kaj to konkretno pomeni pri sestavi ekipe, ki ji bo še naprej poveljeval Finec Upi Karhula, ki je pred meseci podaljšal pogodbo z zmaji, še ni povsem jasno. A na dlani je, da bo Olimpija večji igralec v tem regionalnem prostoru. Še več, po nekaterih informacijah je cilj novopečenega mecena kluba celo osvojitev lige ICE v naslednjih nekaj sezonah in tudi povratek vseh najboljših slovenskih hokejistov pod eno streho.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HeavyDxxx
17. 04. 2024 15.05
+1