Hokej

VIDEO: Trener Olimpije, ki je ostala še brez lige Ebel, poziva k spremembam, Jeseničani si lepšega zaključka sezone ne bi mogli želeti

Ljubljana, 13. 04. 2017 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Jesenic so gladko, s 3:0 v zmagah osvojil naslov državnih prvakov. K temu je v veliki meri prispeval tekmovalen ritem, v katerem so bili, so prepričani v taboru Olimpije, ki so po skoraj enomesečnem premoru prišli na led. Kot pravi trener Bojan Zajc jim je manjkalo tekmovalnega ritma.

Več videovsebin
  • Trener Olimpije Bojan Zajc po porazu v finalni seriji
    01:13
    Trener Olimpije Bojan Zajc po porazu v finalni seriji
  • Trener Jesenic Nik Zupančič po osvojitvi naslova državnega prvaka
    00:40
    Trener Jesenic Nik Zupančič po osvojitvi naslova državnega prvaka
Usoda ljubljanske Olimpije, edinega slovenskega hokejskega kluba v razširjenem avstrijskem prvenstvu ligi Ebel, bo dokončno znana po sestanku vodstva lige 26. aprila. Danes pa je avstrijski časnik Salzburg Nachrichten poročal, da naj bi vodstvo tekmovanja odločitev o sodelovanju že sprejelo in da v naslednji sezoni Olimpije v tem tekmovanju ne bo.

"Videlo se je, da vsako tekmo igramo bolje. Potrdilo se je, da nam je manjkal tekmovalni ritem. A naša ekipa ni bila ista kot takrat, ko smo nazadnje igrali z Jeseničani. Nekateri so odšli, drugi so poškodovani ... Tisti, ki so odšli v bolj urejeno okolje, so bili nosilci igre in vedeli smo, da bo težko. A osnovni razlog poraza vidim v izpadu ritma in treba bo postaviti nov sistem tekmovanja, ker je zdaj ena ali druga ekipa prikrajšana," je po zadnjem porazu v Tivoliju razlagal trener zmajev Bojan Zajc. Njegov varovanec Aleš Mušič je pristavil: "Vsaj eno tekmo smo sestavili, a tudi danes so bili boljši tekmec. Vsaj nimamo si česa očitati, borili smo se od prve do zadnje minute. Lahko jim samo čestitamo. Razlogov za takšno sezono je več, od tega, da ni bilo nič urejeno, do tega, da smo bili mesec in pol brez tekme. Razlogov je veliko, a jih nima smisla iskati za ta poraz. Bili so boljši, bolje pripravljeni in zasluženo so zmagali." 

Trener Jesenic Nik Zupančič je vesel, da se je sezona zaključila tako, kot se je. "Ekipa je rasla čez vso sezono, dobre igre smo kazali že v alpski ligi. V končnici smo našli homogenost in dobre točke, ki so nas krasile, občinstvo se je vrnilo na Jesenice. v AHL nam ni uspelo priti v finale, zdaj smo vse sile usmerili v DP in lepšega zaključka si ne bi mogli želeti. Mogoče nisem videti vesel, a verjemite, da sem zelo vesel. Zaradi fantov, navijačev, pa tudi zato, da se bom lahko stoodstotno posvetil reprezenatanci," je novinarjem v Tivoliju pojasnil selektor slovenske reprezentance. Jaka Ankerst pa je dodal: "Pričakovali smo takšno tekmo, očitno so na drugi strani iztisnili še zadnje atome moči. Mi pa smo imeli to že prej, po dveh zmagah smo imeli dobro zmagovalno mentaliteto in smo na koncu končali tako, kot se je pričakovalo, z zmago pred skoraj domačimi navijači. Tekma traja 60 minut, ni važno, kako se giblje rezultat. Na koncu je pomembno samo, da smo zmagali. Škoda, da nismo zmagali že prej, je pa mogoče zato bolj sladka po podaljšku."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sandi Cvetežar
13. 04. 2017 14.44
+0
Olimpija naj gre po poti Jesenic,pa čez 5-10 let spet rinemo na derbije,kot pred 20 leti.Za nas starce bo to to..
mike13
13. 04. 2017 13.58
+7
Jah, če si dober, igraš lahko celo sezono ali pa skoraj celo, če si pušiona, se pa sezona prej konča. In potem je kriv sistem??