Tudi Danci boljši od risov

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva v Lyonu po kazenskih strelih izgubila z Dansko z 1:2. Za Slovenijo je zadel Blaž Gregorc.

Slovenija, na turnirju v Lyonu igra v oslabljeni postavi brez igralcev iz avstrijske in nemške lige, je v četrtek izgubila s Francijo z 1:6. Tokrat je bila na drugi strani Danska, ki bo tekmec Slovenije tudi na februarskih olimpijskih kvalifikacijah; Slovenija je nazadnje obračun sicer izgubila, a je premoč Skandinavcem morala priznati šele po kazenskih strelih. Prvi del tekme z Danci je minil zelo podobo kot uvodni dvoboj s Francozi, ob enakovredni igri. Selektor Matjaž Kopitar je naredil nekaj zamenjav v sestavi peterk, v prvi se je tako ob bratih Kopitar dobro znašel Rok Leber. Anže Kopitar je tudi prvi preizkusil Simona Nielsena. Zadeli pa so Danci, po napaki v slovenski obrambi je do ploščka prišel Stefan Lassen, ki ga je neoviran pospravil za hrbet Matije Pintariča.

Anže Kopitar

Anže Kopitar in soigralci so še drugič led zapustili sklonjenih glav. (Foto: Miro Majcen)

Druga tretjina tekme z Danci je bila vsaj za zdaj najboljša slovenska na tem turnirju. Boštjan Goličič je v drugem napadu igral precej bolj sproščeno kot prvi dan v prvem. Tudi tretja napadalna trojka, kjer se je Janu Berčiču in Anžetu Kuraltu tokrat priključil Matic Kralj, je delo nekajkrat opravila zelo dobro. Sredi tretjine so imeli Slovenci več kot pol minute dva igralca več na ledu, Anže Kopitar je po nekaj sekundah v svojem slogu potegnil proti sredini in takoj streljal. Nielsen je njegov strel še ubranil, poznejši izmenjavi podaj pa ni mogel slediti in plošček je končal za njegovim hrbtom.

V zadnji tretjini igre so Slovenci uspešno branili izid, tako da kljub več strelom Dancev (na koncu tekme je bilo razmerje 44-25) Pintarič ni klonil. Gola pa ni bilo niti v podaljšku, ki se je začel z izključitvijo branilca Žige Pavlina. Priložnost tekme pa je tik pred koncem zapravil Boštjan Goličič, ki se je po podaji Žige Jegliča sam znašel pred Nielsnom, ki pa je bil boljši. Pri izvajanju kazenskih strelov so Anže Kopitar, Luka Bašič in Žiga Jeglič svoje zapravili, Morten Madsen pa je v tretjem poskusu Dancem zagotovil še drugo zmago po izvajanju kazenskih strelov v Lyonu. V soboto bo Slovenija turnir končala s tekmo proti Latviji, začela se bo ob 15. uri.

Izid:

Slovenija - Danska 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
pikachues1 14.12.2012 18:40:38
wwoooow 24ur ne pretiravat s podrobnosti s tekme!!!
Več komentarjev