Hokej

Umrl je Slavko Ažman

Jesenice, 01. 10. 2014 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokej je zavit v črno. V 67. letu starosti je umrl dolgoletni hokejski delavec dr. Slavko Ažman. Februarja 2006 je sicer zaradi velike prezasedenosti na delovnem mestu odstopil kot predsednik Acroni Jesenic.

V sredo zjutraj je v 67. letu starosti preminil zaljubljenec v šport in dolgoletni hokejski delavec dr. Slavko Ažman. Kot izjemen strokovnjak iz področja metalurgije bil cenjen tako doma kot v tujini. Poleg strokovnih izzivov pa je bil zaljubljen v šport. Kljub napornemu delu v Acroniju je leta 2000 prevzel odgovorno funkcijo predsednika Hokejskega kluba Acroni Jesenice. Klub je v njegovem obdobju predsednikovanja po krizi začel z uspešnim vzponom.

Hokej logotip
Hokej logotip FOTO: Damjan Žibert

Dr. Slavko Ažman je delu v klubu posvečal ves prosti čas. V klubu je s svojo skromnostjo, delavnostjo, predvsem pa z izjemno poštenim odnosom do igralcev in najožjih sodelavcev ustvaril izjemne odnose, ki so morali prinesti tudi izjemne rezultate. Klub je bil v njegovem mandatu zgledno urejen in stabilen. Vedno si je vzel čas za pogovor z igralci in strokovnimi sodelavci, znal je umiriti strasti, ter tudi ob neuspehih stati ob igralcih in strokovnemu vodstvu.

V času njegovega predsednikovanja je klub osvojil najprej drugo mesto v Mednarodni hokejski ligi (sezona 2003/2004), nato pa že v naslednji sezoni po desetih letih odmora osvojil tudi naslov državnih prvakov ter prvakov Mednarodne hokejske lige in to v sezoni, ko ekipa ni doživela niti enega poraza, odigrala pa petdeset tekem! Naslov državnih prvakov je bil nato osvojen tudi v sezoni 2005/2006. V tej sezoni je dr. Slavko Ažman tudi vzpostavil prve kontakte z vodstvom lige EBEL na turnirju za Kontinentalni pokal na Jesenicah. Februarja 2006 je sicer zaradi velike prezasedenosti na delovnem mestu odstopil kot predsednik, vendar pa je vse do konca sezone pomagal v upravnem odboru kluba in tudi sodeloval pri vključitvi HK Acronija kot prve slovenske ekipe v razširjeno avstrijsko prvenstvo. Dr. Slavko Ažman je uspešno deloval tudi v organih Hokejske zveze Slovenije, kjer je tako kot v klubu pustil izjemno sled.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CandySkull
01. 10. 2014 20.33
+9
Ažman! Vedno boš legenda! Hvala za vse, kar si storil za hokej! Naj ti bo zemlja lahka!
viola71
01. 10. 2014 20.26
+2
viola71
01. 10. 2014 20.25
+1