Hokej

Hokejiste Olimpije bo vodil Zajc, Dahlem odhaja v drugo nemško ligo

Ljubljana, 01. 02. 2016 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
0

Člansko ekipo hokejsko-drsalnega društva Telemach Olimpija bo po odhodu Fabiana Dahlema vodil Bojan Zajc. Naloge športnega direktorja pa bo prevzel Jože Kovač. Dahlem bo vodil klub v nemški drugi ligi.

Bojan Zajc
Bojan Zajc FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so v sporočilu za javnost še navedli, da cilji kluba ostajajo nespremenjeni in da so prekinili sodelovanje z igralcem Fabianom Scholzem.

Po porazu z ekipo iz Celovca z 2:3 se je nemški strateg Fabian Dahlem odločil, da se bo poslovil, čeprav je izpostavil, da nedeljski poraz ni neposredno kriv za odhod. Dahlem je ljubljanski klub vodil v zadnjih dveh sezonah, prevzel ga je poleti 2014, pred tem je kot trener deloval v domovini pri Ingolstadtu, Kaufbeurenu in Kasslu, pred prihodom v Ljubljano pa je bil nazadnje trener drugoligaša Crimmitschaua. Dahlem se vrača v nemško drugo ligo, vodil bo moštvo Heilbronner Falken, ki je odpustilo trenerja Mannixa Wolfa. Nekdanji trener zmajev pa bo takoj prevzel moštvo, ki je na zadnjem mestu lestvice, so zapisali na klubski spletni strani.

V tej sezoni je bil, po slabih rezultatih, pred meseci že deležen tudi pritiska navijačev, ki so mu nekaj časa na tekmah s transparentom sporočali, naj odide. Takrat se za ta korak ni odločil, slovo od Tivolija pa je nato razkril v nedeljo.

Vodstvo ljubljanskega kluba je sporočilo, da so našli pričakovano rešitev. Tako kot že nekajkrat v zadnjih letih bo kot začasni trener Bojan Zajc. Nekdanji igralec ljubljanske ekipe ima tako že precej izkušenj z "gašenjem", ko je prevzemal vodenje moštva po trenerskih rošadah, nazadnje pa je kot prvi trener Ljubljančane vodil jeseni 2013. Takrat je sam odstopil s trenerskega mesta, v naslednji sezoni, ko je v Tivoli prišel Dahlem, pa je postal njegov pomočnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.