Hokej

V Buffalu so se zmage veselili Canadiensi

Buffalo, 06. 11. 2014 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Montreal Canadiens so v noči na četrtek, po izvajanju kazenskih strelov, z 2:1 premagali Buffalo Sabers. Strelec odločilnega gola je bil Pierre-Alexandre Parenteau.

Hokejisti NHL moštva Montreal Canadiens so skupaj z Buffalo Sabers poskrbeli za dramatičen razplet dvoboja. Najprej so 'držali' gledalce v negotovosti celih 40 minut čiste igre – po dveh tretjinah je bil izid 0:0, nato pa jim privoščili izjemen sklepni del dvoboja, ki se je zavlekel v izvajanje kazenskih strelov. V 19 sekundi 3. tretjine je Pierre-Alexandre Parenteau zabil za vodstvo gostov iz Montreala, a slabe tri minute zatem je bilo na semaforju 1:1.

Pierre-Alexandre Parenteau
Pierre-Alexandre Parenteau FOTO: Reuters

Domače gledalce je na noge dviginil Drew Stafford. Ob izjemnih vratarjih - Michal Neuvirth (29 obramb), Dustin Tokarski (31 obramb) – sta njuni mreži do izteka igralnega časa mirovali, enako pa je bilo tudi v dodatku igralnega časa. Sledila je loterija kazenskih strelov, bolj zbrani pa so bili igralci Montreala. Zabila sta Alex Galčenjuk in Parenteau in gostom priigrala zmago.

"Zelo samozavestno sem se soočil z vratarjem Neuvirthom. To je ključno pri izvajanju kazenskega strela. Tudi pred dvema letoma sem imel obdobje, ko sem bil nezgrešljiv. Sledilo je obdobje, ko nisem mogel zabiti. Prišel sem do zaključka, da se vse v samozavesti, gibanju in kako stvari uskladiš. Jaz sem jih," je bil po dvoboju zadovoljen strelec odločilnega gola.

Izidi:

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 1:2 (k. streli)
Anaheim Ducks - New York Islanders 0:1 (podaljšek)
New York Rangers - Detroit Red Wings 4:3 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
06. 11. 2014 08.59
Kanadske ekipe postajajo vse močnejše.