Hokej

VIDEO: V ligi NHL ni več neporaženih moštev

New York, 19. 10. 2014 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi po nočnem sporedu dvobojev ni več neporaženih ekip. Moštvo New York Islanders je po uvodnih štirih zmagah prvič izgubilo v letošnji sezoni lige NHL. V Pittsburghu so bili na domačem ledu s 3:1 boljši Penguins.

Štiri tekme se niso končale po rednem delu. Obračun Washingtona in Floride so odločili kazenski streli. V rednem delu sta zadela Jason Chimera in Brad Boyes, nato pa so hokejisti iz prestolnice izvedli vse tri kazenske strele, odločilnega zadnjega je zabil ruski hokejski zvezdnik Aleks Ovečkin, gostje pa zgolj enega.

Ekipa Nashville Predators je izgubila v podaljšku, potem ko je kapetan Jonathan Toews zabil za 2:1 ter zmago prinesel domačemu Chicagu. Oba gola v rednem delu sta padla že v prvi tretjini, ko so domači povedli v drugi minuti z zadetkom Johnnyja Oduye, v 12. minuti pa so izenačili gosti, v polno je zabil Shea Weber.

Dallas je proti Philadelphii vodil že s 4:2, a so letalci pred domačimi gledalci izenačili, v zadnji četrtini so zabili trikrat, Claude Giroux pa je v podaljšku zadel za končnih 6:5.

Sidney Crosby in soigralci so ugnali New York Islanders.
Sidney Crosby in soigralci so ugnali New York Islanders. FOTO: Reuters

V Detroitu sta se v rednem delu izkazala oba vratarja, mreži sta ostali nedotaknjeni, dišalo je že po kazenskih strelih, a je tekmo brez zadetkov deset sekund pred koncem podaljška odločil kapetan Henrik Zetterberg, zmaga je tako ostala doma v Detroitu.

V Areni Gila River v Glendalu pa so na račun prišli gostje iz St. Louisa, ki so zmagali s kar 6:1 proti ekipi Arizona Coyotes. Jaden Schwartz je zabil trikrat za svoj prvi hat-trick v ligi NHL, podvig je končal tik pred zvokom sirene, ko je ob igralcu več tri sekunde pred koncem premagal domačega vratarja. Vladimir Tarasenko je vpisal tri točke s tremi podajami. Častni zadetek za domače je v 51. minuti prispeval Lauri Korpikoski.

Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo stopila na ledeno ploskev v noči na ponedeljek, ko bodo v Los Angelesu gostili Minnesoto, branilci naslova pa bodo nato v noči na petek gostili še Buffalo.

Izidi:

Buffalo Sabres - Boston Bruins 0:4
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 3:2
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 3:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 1:0 - podaljšek
New Jersey Devils - San Jose Sharks 2:4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:1
Washington Capitals - Florida Panthers 2:1 - kazenski streli
Dallas Stars - Philadelphia Flyers 5:6 - podaljšek

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.