Hokej

VIDEO: V Tivoli posijalo sonce, zmaji boljši od tretjeuvrščenega Dornbirna

Ljubljana, 17. 11. 2015 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v 21. krogu razširjene avstrijske lige EBEL, po podaljšku, s 5:4 premagali tretjeuvrščeni Dornbrin. Junak zmage je bil avstrijski napadalec Roland Kaspitz.

Igralci Telemacha Olimpije so po reprezentančnem premoru doživeli dva poraza, ob zadnjem na Madžarskem se je spet poškodoval prvi vratar Oliver Roy, ki je hitro okreval in je bil proti Dornbirnu že v golu. Tokrat so zmaji za morebitno prekinitev novega niza porazov imeli težko nalogo, saj je v Tivoli na popoldansko matinejo prišel tretjeuvrščeni Dornbirn, ki je dobil prva medsebojna dvoboja v sezoni. Že sam začetek tekme je bil po godu Ljubljančanov, saj je v četrti minuti Gregor Koblar stresel okvir gola, ki ga je branil David Madlener. Ljubljančani so zahtevali ogled videoposnetka, če plošček ni slučajno končal v golu; video je pokazal, da ne. V isti minuti je bil v lepi priložnosti Andrej Hebar, ki je za malo streljal mimo gola. V uvodnih desetih minutah so gostje sprožili vsega tri strele proti Oliverju Royju, ki je vendarle bil sposoben za igranje po poškodbi na Madžarskem.

Zmaji so dočakali zmago.
Zmaji so dočakali zmago. FOTO: Damjan Žibert

Ko pa so Ljubljančani v 14. minuti napravili prvi prekršek, se je položaj na ploskvi drastično spremenil in popolno pobudo so prevzeli gosti, ki igre z igralcem več niso izkoristili, a so se po napaki ljubljanske obrambe uspeli prvi veseliti vodstva, ravno ob povratku Hebarja s kazenske klopi. Zadnji trenutki so bili v znamenju domačih. Najprej je po prodoru natančno v 19. minuti sprožil Anže Ropret za izenačenje, le 39 sekund kasneje pa je z igralcem več odbitek od vratarja gostov v mrežo potlačil Koblar za vodstvo. Na začetku druge tretjine je prišlo do pretepa med Kristofom Reinthalerjem in Jamesom Livingstonom, a na začudenje vseh je predčasno v slačilnico moral le domači branilec. V 30. minuti pa je, znova po napaki domačih, ki niso uspeli izbiti ploščka iz svoje obrambne tretjine, Livingston zadel za izenačenje. Petdeset sekund pred odmorom so po silovitem pritisku domačih na drugi strani protinapad izvedli gosti in dosegli gol za novo vodstvo, ki je pomenil popoln napad Ljubljančanov.

Do zasluženega izenačenja so prišli z dvema igralcema več, ko je zadel Fabian Scholz. Zmajem je ostalo 64 sekund z igralcem več, a se jim je pripetila še ena napaka, ko se je vrnil gostujoči izključeni igralce, nekdanji zmaj Chris D'Alvise, ki je z mojstrskim strelom svojo ekipo popeljal v vodstvo. Za ves trud in borbenost so bili domači nagrajeni 15 sekund pred koncem, ko je bil v gneči najbolj spreten Roland Kaspitz in zmajem prinesel dragoceno točko. Isti igralec pa je po 17 sekundah z natančnim strelom prinesel lepo zmago proti kvalitetnemu Dornbirnu za spodbudo pred domačo tekmo s Bolzanom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.